Μετά τον σάλο… παραιτήθηκε η Γκαγκάκη από Τεχνόπολη και Δήμο Αθηναίων

19:40 13/11/2019 - Πηγή: iPop

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και τον τρόπο που παρουσιάστηκε η είδηση για τη σεξουαλική παρενόχληση κατά φοιτήτριας του ΑΠΘ, η παραίτηση της Γκαγκάκη από Τεχνόπολη και Δήμο Αθηναίων, ήρθε μερικές μέρες μετά. Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε δεκτή την παραίτηση. 

Η παραίτηση της Γκαγκάκη τόσο από τη θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων όσο και από προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης,

ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη βρίσκεται καθημερινά στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα και μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τον σχολιασμό της τραγικής αυτής είδησης, παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.

Ο δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης έκανε αποδεκτή την παραίτηση της κας Γκαγκάκη με μια επίσημη ανακοίνωση:

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί. Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας

Για πολλούς η απομάκρυνση της Κατερίνας Γκαγκάκη είχε καθυστερήσει και οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές. Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλος Γερουλάνος, είχε ζητήσει χθες Τρίτη την αποπομπή της Κατερίνας Γκαγκάκη μετά από τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

Όπως επισήμαινε, η κα Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία.

Είχαμε την ελπίδα πως είτε η κα Γκαγκάκη, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, είτε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης, θα αντιλαμβάνονταν την ουσία αλλά και τον συμβολισμό που εμπεριέχει η επίσημη ενασχόληση με τον πολιτισμό της Αθήνας καθώς και τη σημασία του παραδείγματος στο χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, αναλαμβάνοντας με παρρησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες τις ευθύνες τους. Τα πράγματα είναι απλά: Η κα Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία.

Να σημειώσουμε πως η Κατερίνα Γκαγκάκη τόσο on air όσο και μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook είχε ζητήσει συγγνώμη για το ατυχές συμβάν, την άτυχη ανθρώπινη στιγμή, όπως την χαρακτηρίζει η ίδια.

Ο τρόπος που απολογήθηκαν οι συντελεστές:

Διαβάστε επίσης:

Πειθαρχική δίωξη κατά του Γιώργου Λιάγκα απ’ την ΕΣΗΕΑ

Το άρθρο Μετά τον σάλο… παραιτήθηκε η Γκαγκάκη από Τεχνόπολη και Δήμο Αθηναίων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα