Μητσοτάκης: Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι προβληματικό και εσφαλμένο. Ζητάμε την απόσυρσή του

21:35 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ζήτησε για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του.

Ο ίδιος υποστήριξε πως τα 1,8 δις ευρώ που θα εξοικονομηθούν από το ασφαλιστικό είναι απλά το αποτέλεσμα των καταστροφικών διαπραγματεύσεων επί Κυβέρνησης Τσίπρα.

Για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι άδικο, επιβαρύνει ιδιαίτερα την παραγωγική Ελλάδα.

και αφήνει χρεωμένες τις επόμενες γενιές.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε στην συνέχεια πως εάν η ελληνική οικονομία δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης, τότε δεν πρόκειται να λυθεί το ασφαλιστικό.

Δυστυχώς δεν βλέπουμε απολύτως τίποτα από αυτή την Κυβέρνηση που να μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορεί η οικονομία πάλι να αναπτυχθεί. Δεν βλέπουμε στήριξη επενδύσεων, δεν βλέπουμε στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, βλέπουμε μόνο άρνηση να προσαρμοστεί αυτή η κυβέρνηση στην πραγματικότητα του πώς θα έρθει η ανάπτυξη. Εμείς ζητήσαμε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επειδή στη βασική του φιλοσοφία είναι ένα νομοσχέδιο προβληματικό και εσφαλμένο. Δυστυχώς η κυβέρνηση ουδέποτε μπήκε στον κόπο να συζητήσει τις προτάσεις της ΝΔ και θα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί

Αντίθετη στο ασφαλιστικό και η ΓΣΕΕ

Για ακόμα φορά και η ΓΣΕΕ μέσω του Προέδρου της εξέφρασε την αντίθεσή της στο ασφαλιστικό, κατά την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος με τον Κ. Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε:

«Αυτό που φέρνει η Κυβέρνηση δεν είναι ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά μια δημοσιονομική διευθέτηση με έντονα φορολογικά στοιχεία και δεν μπορεί να δώσει καμία λύση στο μείζον πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης. Ζητούμε να την προωθήσει αυτή τη θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης που επισκέφθηκαν τη ΓΣΕΕ, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση που συνομιλεί μόνο με τους εργοδότες».

Αυτό που ζητά η ΓΣΕΕ είναι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό. «Η χώρα να είναι συνεπής στις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της και να καθίσουμε να κάνουμε έναν εκτεταμένο κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, ώστε να βρούμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα κάνουν το σύστημα και βιώσιμο και κοινωνικά αποτελεσματικό».

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Μητσοτάκης: Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι προβληματικό και εσφαλμένο. Ζητάμε την απόσυρσή του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα