Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας προστατεύει τους πολιτικούς του πελάτες

09:44 30/5/2016 - Πηγή: iPop

Νέα επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε σε συνέντευξη του την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν κάνει τίποτα για τους αδύνατους υποστηρίζοντας πως προστατεύει μόνο τους «πολιτικούς του πελάτες».

Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε:

Ο κ. Τσίπρας

δεν προστατεύει τους αδύνατους αλλά αυτούς που αντιλαμβάνεται ως πολιτικούς του αντιπάλους

Και εξήγησε: «Η χώρα χρειάζεται ένα καινούριο πλαίσιο συμφωνίας με την Ευρώπη που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να διεκδικήσει γιατί δεν είναι αξιόπιστος».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε πως ο Πρωθυπουργός είναι αυτός ο οποίος «οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού» και δήλωσε πως αν το κόμμα του αναλάβει την εξουσία «θα υλοποιήσει όλες τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα πείσει τους πιστωτές ότι μπορούμε να πετύχουμε λίγο χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να έχουμε λίγο μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία».

Για τη συμφωνία:

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «κακή» τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup και δήλωσε:

«Υπάρχουν προαπαιτούμενα που δεν έχουν κλείσει, η συζήτηση για το χρέος μετατέθηκε για το μέλλον, ενώ η Κυβέρνηση συμφώνησε για ένα πρόσθετο πακέτο μέτρων που υπερβαίνει αυτά που είχαν συμφωνηθεί».

«Ο κύριος Τσίπρας είναι αναξιόπιστος. Οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό και συνεχίζει σε μια πολιτική που δεν πιστεύει. Είναι εγκλωβισμένος σε μια πολιτική που δεν βγάζει πουθενά. Η συμφωνία είναι κακή γιατί ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα».

Και επίσης ξεκαθάρισε: «εγώ δεν θα συμμετάσχω στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού που υιοθετεί ο Κυρίτσης και το σύστημα Μαξίμου».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε επίσης: «Χρειαζόμαστε συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Είναι αδύνατον για μια οικονομία να παράγει πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια. Εμείς θα τους πείσουμε για λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα, αυτό δηλαδή που δεν μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας γιατί είναι αναξιόπιστος».

«Υπάρχει και άλλος δρόμος. Μπορούμε να πετύχουμε τους ίδιους στόχους περιορίζοντας δαπάνες και αποφεύγοντας τις αυξήσεις φόρων» πρόσθεσε.

«Ο Τσίπρας δεν έγινε ξαφνικά φιλελεύθερος πολιτικός. Το υπερταμείο δεν ήρθε τυχαία. Υποθηκεύει ολόκληρη την ελληνική περιουσία για έναν αιώνα. Αν ο κύριος Τσίπρας είχε προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν θα ερχόταν ο κόφτης» επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης και έκλεισε τη συνέντευξη του λέγοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει μιζέρια πελατειακά. Δεν θα επενδύσουμε σε ταξικό διχασμό, όπως κάνει ο Τσίπρας».

Να τονισθεί πως ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει την Δευτέρα συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

photo:SOOC

The post Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας προστατεύει τους πολιτικούς του πελάτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα