Θεοδωράκης: Αν θέλουν να σώσουν την χώρα, δεν μπορούν να έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό

09:28 30/5/2016 - Πηγή: iPop

Για τη ρύθμιση που επιτρέπει συμμετοχή Υπουργών και Βουλευτών σε offshore εταιρείες, την αξιολόγηση και τα πλαστά πτυχία μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για καθυστερήσεις της Κυβέρνησης που φέρνουν νέα μέτρα κι επιστροφή στο σκηνικό του 2015.

Σχετικά

με την αξιολόγηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε:

Ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε κλείσει την αξιολόγηση τον Νοέμβριο, έρχονται συνεχώς απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών, λόγω του ότι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση δεν είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε κάποια μέτρα, κι έτσι προεξοφλούν την αποτυχία τους και ζητούν και επιπλέον. Όσο αυτή η κουβέντα συνεχίζεται στις γραφειοκρατείες των Θεσμών τόσο και βρίσκουν μικρά κενά σε όλο αυτό. Πληρώνουμε την καινούργια καθυστέρηση. Και φοβάμαι ότι κάπως έτσι θα κινηθεί η ζωή μας και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

Για τους νέους φόρους, σχολίασε ότι ο δρόμος που ακολουθεί η Κυβέρνηση είναι λάθος. «Δεν θα βγει το πρόγραμμα με καινουργιες φορολογικές επιδρομές. Περίπου 80 δισ. χρωστούν οι Έλληνες στην εφορία. Όταν οι υπουργοί λένε ότι αυτό που ψηφίσαμε είναι έγκλημα, είναι σαν να καλούν σε ανυπακοή».

Τι έχει να πει ο Σ. Θεοδωράκης για τη ρύθμιση για τις offshore εταιρείες;

«Είναι απαράδεκτο οι πολιτικοί να έχουν off-shore, δεν μπορεί αυτοί που παίρνουν κρατικό χρήμα στην κορυφή του πολιτικού συστήματος να διαθέτουν κρυφές εταιρείες στο εξωτερικό. Εμείς το προχωράμε και ένα βήμα παραπάνω, πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει οι πολιτικοί να έχουν λεφτά στο εξωτερικό. Δια νόμου. Η δική μας πρόταση προς το πολιτικό σύστημα προς τις διάφορες πλευρές είναι να συμφωνήσουμε στη Βουλή ομοφώνως, ή σχεδόν, να έρθουν τα λεφτά όσων ασχολούνται με την πολιτική μέσα στη χώρα».

Τέλος, σχετικά με τα πλαστά πτυχία, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε:

Η συγκάληψη δεν εξυπηρετεί τους καλούς υπαλλήλους. Πρέπει να συντρίψουμε τους κομματικούς του συστήματος. Λέμε ότι για να πάει το Δημόσιο μπροστά, πρέπει να είναι στα χέρια των πολύ ικανών. Να γίνει σωστή αξιολόγηση. Τολμάμε και το λέμε. Δεν θα συγκαλύψουμε τα λάθη του παρελθόντος. Δεν υπάρχουν θέσεις για όλους

The post Θεοδωράκης: Αν θέλουν να σώσουν την χώρα, δεν μπορούν να έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα