Επιστολή Τσακαλώτου σε Θεσμούς- Δεν θα ψηφίσει η Κυβέρνηση οκτώ προαπαιτούμενα

08:37 30/5/2016 - Πηγή: iPop

Επιστολή στους Θεσμούς φέρεται πως απέστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως ορισμένα- και συγκεκριμένα οκτώ- απ’ τα προαπαιτούμενα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν απ’ τη Βουλή γιατί δεν θα τα ψηφίσουν ούτε οι βουλευτές της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων» η επιστολή του κ. Τσακαλώτου φέρεται να απευθύνεται στους κ.κ. Πιερ Μοσκοβισί απ’ την Κομισιόν, Πολ Τόμσεν απ’ το ΔΝΤ και Μπενουά Κερέ απ’ την ΕΚΤ.

Ο

ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει πως οκτώ προαπαιτούμενα δεν θα περάσουν απ’ το ελληνικό Κοινοβούλιο διότι δεν θα τα ψηφίσουν καν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είτε λόγω των ήδη δύσκολων ψηφοφοριών που έχουν προηγηθεί είτε επειδή τα ζητήματα που θέτουν οι Θεσμοί έχουν εξαντληθεί με τεχνικές συζητήσεις.

Ο κ. Τσακαλώτος κάνει επίσης γνωστό τα ζητήματα στα οποία συμφωνεί η Κυβέρνηση αλλά κι εκείνα στα οποία θεωρεί ότι χρειάζονται βελτιώσεις.

Με τι δεν συμφωνεί η Κυβέρνηση;

Με τα ενεργειακά. Συγκεκριμένα για τον ΑΔΜΗΕ. Οι Θεσμοί ζητούν εναλλακτικό σχέδιο απ’ την Αθήνα εάν δεν προχωρήσει αυτό που υπάρχει ήδη. Ουσιαστικά ζητούν την ιδιωτικοποίησή του.Με τα ειδικά μισθολόγια. Η Κυβέρνηση φέρεται να μην επιθυμεί ν’ αποσύρει τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει δυνατότητα «ξεπαγώματος» των ειδικών μισθολογίων μέχρι και 31/12/2016.Τέλος, η Κυβέρνηση δεν συμφωνεί με το αίτημα του Κουαρτέτου για κατάργηση της κατηγορίας των συντάξεων που δίνονται λόγω ατυχημάτων.

Τονίζεται ότι σε αδιέξοδο κατέληξε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη Θεσμών- ελληνικού επιτελείου, με τα δύο μεγάλα αγκάθια να είναι το ΕΚΑΣ και τα «κόκκινα δάνεια».

Photo: Aris Oikonomou / SOOC

The post Επιστολή Τσακαλώτου σε Θεσμούς- Δεν θα ψηφίσει η Κυβέρνηση οκτώ προαπαιτούμενα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα