Μήπως το έντονο άγχος σε εμποδίζει να χάσεις τα περιττά κιλά;

18:33 11/1/2016 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη, το έντονο άγχος, συνδέεται άμεσα με την αδυναμία του οργανισμού μας, για μείωση των επιπέδων λίπους στο σώμα, εμποδίζοντας συνακόλουθα και την απώλεια των περιττών κιλών, από τα οποία μαχόμαστε να απαλλαχτούμε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, το οποίο βασίζεται σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, τα αυξημένα επίπεδα άγχους οδηγούν στη δημιουργία συγκεκριμένης πρωτεΐνης, η οποία εμποδίζει την αποτελεσματική

λιποδιάλυση. Η «ένοχη» αυτή πρωτεΐνη, με το όνομα βητατροφίνη, ουσιαστικά μειώνει την ικανότητα του οργανισμού για διάσπαση των λιποκυττάρων.

Ένας από τους ερευνητές της εν λόγω μελέτης σημειώνει χαρακτηριστικά επί του θέματος:

Το στρες ευνοεί τη συσσώρευση του λίπους ή, τουλάχιστον, επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Είναι ακόμη ένας λόγος για να λύνουμε στρεσογόνα προβλήματα και να επιδιώκουμε να έχουμε μία ισορροπημένη ζωή.

Έπειτα από παρατηρήσεις σειράς πειραμάτων, οι μελετητές παρατήρησαν πως η βητατροφίνη παίζει άμεσο ρόλο, στη ρύθμιση των επιπέδων του σωματικού λίπους, καταστέλλοντας ταυτόχρονα τη λειτουργία των ενζύμων που υποβοηθούν, στη διάσπαση του αποθηκευμένου σωματικού λίπους.

Οι ερευνητές καταλήγουν, πως τα αυξημένα επίπεδα άγχους το οποίο μπορεί να προκαλείται στα άτομα, από ποικιλία εξωτερικών και ψυχολογικών παραγόντων, αυξάνουν ταυτόχρονα τα επίπεδα της συγκεκριμένης πρωτεΐνης, δυσκολεύοντας με αυτόν τον τρόπο τις όποιες προσπάθειες απώλειας περιττών κιλών και μείωσης του σωματικού λίπους.

The post Μήπως το έντονο άγχος σε εμποδίζει να χάσεις τα περιττά κιλά; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα