Μήπως ο τρόπος που κοιμάσαι καταστρέφει τα μαλλιά σου;

20:23 7/3/2022 - Πηγή: iPop

Το ήξερες ότι ο ύπνος καταστρέφει τα μαλλιά σου; Φυσικά δεν εννοούμε ο ύπνος σαν ύπνος, αλλά ο τρόπος που κοιμάσαι, αμελώντας την φροντίδα των μαλλιών σου κατά τη διάρκειά του.

Εάν τα μαλλιά σου είναι ξηρά ή βαμμένα, πιθανότατα να θέλεις να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική ώστε να μην τους δημιουργήσεις επιπλέον βλάβες. Αλλά η φροντίδα των τριχών σου ξεπερνάει τη χρήση του σωστού σαμπουάν και την αποφυγή εργαλείων styling. Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις τα μαλλιά σου ενώ κοιμάσαι.

Πώς ο ύπνος καταστρέφει τα μαλλιά σουΎπνος με βρεγμένα
μαλλιά

Μερικές μέρες, δεν έχεις την ενέργεια να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, πόσο μάλλον να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, και το καταλαβαίνουμε απόλυτα. Αλλά εκτός απ’ το ότι ξυπνάς με κόμπους, ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη.

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ εύθραυστα και όλες οι σβούρες που κάνεις το βράδυ θα μπορούσαν να βλάψουν τα μαλλιά σου με σπασίματα. Είναι καλύτερα να λούζεις τα μαλλιά σου λίγες ώρες πριν τον ύπνο ή να τα στεγνώνεις πριν κοιμηθείς.

Κοιμάσαι με τα μαλλιά πιασμένα

Αν έχεις μακριά μαλλιά, τότε τίποτα δεν φαίνεται πιο βολικό από το να τα δέσεις σε μια αλογοουρά ή έναν κότσο πριν πας για ύπνο. Αλλά το να μην αφήνεις τα μαλλιά σου να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να αποδυναμώσει τις τρίχες σου και μακροπρόθεσμα να οδηγήσει ακόμα και σε τριχόπτωση.

Freepik Άλλαξε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου με μια μεταξωτή ή από σατέν

Το να επενδύσεις σε μια ποιοτική μεταξωτή μαξιλαροθήκη δεν είναι μια πολυτέλεια, αλλά μια υπέροχη λύση για πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Το βαμβάκι τείνει να είναι τραχύ για τα μαλλιά σου και τα εμποδίζει να γλιστρούν εύκολα, κάτι που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μπερδεμένα, ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά.

Ο ύπνος σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη μπορεί να σε βοηθήσει να μην μπλέκονται τα μαλλιά σου τη νύχτα και θα ωφελήσει όχι μόνο τα μαλλιά σου, αλλά και το δέρμα σου.

Δεν χτενίζεσαι πριν κοιμηθείς

Πιθανώς ξοδεύεις πολύ χρόνο κάθε πρωί για να βεβαιωθείς ότι τα μαλλιά σου φαίνονται τέλεια, αλλά το να τα βουρτσίζεις καλά πριν κοιμηθείς, μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις όλους τους κόμπους και τα μπερδέματα του πρωινού. Το βούρτσισμα βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή των φυσικών ελαίων που παράγει το τριχωτό της κεφαλής σου από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, διατηρώντας τα μαλλιά σου λαμπερά και αποτρέποντας το σπάσιμο.

Unsplash/Vladislav Muslakov Αμελείς τα έλαια για τα μαλλιά

Ακριβώς όπως το δέρμα σου, έτσι και τα μαλλιά σου αναπλάθονται ενώ κοιμάσαι και μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτές τις ώρες με μερικές απλές ολονύκτιες θεραπείες. Η εφαρμογή ειδικών ελαίων για τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσεις την υγεία τους.

Εάν το να αφήνεις το έλαιο κατά τη διάρκεια της νύχτας σου φαίνεται too much, άπλωσέ το μια ώρα πριν κάνεις ντους και τυλίξεις το κεφάλι σου με μια ζεστή πετσέτα, για να βεβαιωθείς ότι απορροφάται καλά.

Άλλαξε αυτές τις συνήθειες και θα δεις πραγματικά τα μαλλιά σου να παραμένουν υγιή και λαμπερά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μήπως ο τρόπος που κοιμάσαι καταστρέφει τα μαλλιά σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα