Google: H αναζήτηση “Πώς να φύγω από την Ρωσία” είναι πιο δημοφιλής από ποτέ

13:59 7/3/2022 - Πηγή: iPop

Οι ταραχές μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχουν προκαλέσει ανασφάλεια και στον λαό της Ρωσίας ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία του TheEconomist” και της Google, έχει αναζητήσει τελευταίο διάστημα περισσότερο από ποτέ την φράση “Πώς να φύγω από την Ρωσία” στην μητρική του γλώσσα.

Τι είναι το σύστημα SWIFT και γιατί ο Πούτιν φοβάται τόσο την αποκοπή της Ρωσίας από αυτό;

“Πώς να φύγω από την Ρωσία”: Οι Ρώσοι αναζητούν
τρόπους εξόδου από την χώρα

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει: “Τα δεδομένα από το Google Trends δείχνουν ότι περισσότεροι Ρώσοι ρωτούν «πώς να φύγουν από τη Ρωσία» απ’ ό,τι το έκαναν εδώ και 18 χρόνια από τότε που αυτά τα δεδομένα έγιναν γνωστά. Οι ρωσόφωνες αναζητήσεις για «πολιτικό άσυλο», «μετανάστευση», «πτήσεις» και «βίζα» εμφανίστηκαν στη Ρωσία κατά τις ημέρες πριν από το ξέσπασμα του πολέμου (με την Ουκρανία).

Οι αναλυτές συνεχίζουν λέγοντας: “Αυτό συσχετίζεται με άλλες έρευνες. Την εβδομάδα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, το 43% των Ρώσων ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών ήθελαν να εγκαταλείψουν οριστικά τη χώρα, σύμφωνα με το Levada Centre, ένα ανεξάρτητο Ρώσο δημοσκόπο. Σχεδόν οι μισοί ανέφεραν την οικονομική κατάσταση ως κίνητρό τους”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Economist (@theeconomist)

Πράγματι, λίγες μέρες αφότου η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία, προκαλώντας αντιπολεμικές διαδηλώσεις στην χώρα που είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες συλλήψεις και ώθησαν δημόσια πρόσωπα να μιλήσουν ενάντια στην εισβολή, άρχισαν να διαδίδονται φήμες ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδίαζε να επιβάλει στρατιωτικό νόμο. Ένα τέτοιο μέτρο θα έδινε ενδεχομένως στις αρχές εξουσίες έκτακτης ανάγκης, θα έκλεινε τα σύνορα και θα διέταζε μια κατάσταση κινητοποίησης που θα στρατολογούσε άνδρες στην ένοπλη υπηρεσία.

Ενώ το Κρεμλίνο απέρριψε γρήγορα τις εικασίες ως «ψευδείς ειδήσεις» και προέτρεψε επίσης τους ανθρώπους να «ενωθούν» γύρω από τον Πούτιν, ορισμένοι δεν ήθελαν να το ρισκάρουν. Σύμφωνα με το Al Jazeera, πολλοί άνθρωποι εκείνες τις ημέρες επέλεξαν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία για διάφορους λόγους, όπως η απογοήτευση για την οικονομική κατάσταση της χώρας, η αυξανόμενη απομόνωσή της στη διεθνή σκηνή και η φίμωση των λίγων εναπομεινάντων επικριτικών φωνών στα μέσα ενημέρωσης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Google: H αναζήτηση “Πώς να φύγω από την Ρωσία” είναι πιο δημοφιλής από ποτέ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα