Μήπως να βρίσκαμε άλλους τρόπους να αντιδράσουμε σε όσα μας ενοχλούν;

14:36 2/6/2021 - Πηγή: iPop

Πάντα υπήρχε κριτική για την εμφάνιση, το σώμα, το στυλ, την συμπεριφορά, για τα πάντα. Ζούμε σε έναν κόσμο που η κριτική έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και το να κρίνεις τους άλλους – ειδικά χωρίς να τους ξέρεις – θεωρείται κάτι καλό, διασκεδαστικό και ενδιαφέρον.

Το να ασκείς κριτική προβάλλεται πλέον στην τηλεόραση, τα ΜΜΕ, τα social media,

οι άνθρωποι έχουν βήμα και μπορούν να ασκήσουν κριτική στον καθένα για το παραμικρό. Και είναι άσχημο, φυσικά και είναι άσχημο να σε κρίνει κάποιος για την εμφάνιση που έχεις επιλέξει να έχεις και για το ποιος θες να είσαι. Και είναι ακόμα πιο άσχημο όταν το κάνει, ενώ δεν σε ξέρει. Δεν ξέρει ποιος είσαι στην πραγματικότητα και σε κρίνει για ένα post, μια ανάρτηση, ένα story. Όμως, μήπως κι εσύ κάνεις κατά βάθος το ίδιο; Μήπως κι εσύ κρίνεις τους άλλους από μια εικόνα που βλέπεις, από μια στιγμή που θα τους γνωρίσεις και θα τους δεις σ’ έναν δημόσιο χώρο; Μήπως κι εσύ βγάζεις γρήγορα τα συμπεράσματά σου; Δεν σε κρίνω, όχι φυσικά, όμως θέλω να σε βάλω σε μερικές σκέψεις που ίσως αλλάξουν την επόμενη ανάρτηση που σκεφτόσουν να κάνεις στο Instagram, ίσως και όχι.

Ζούμε στο 2021, η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ μπροστά και έχουμε βγει από μία ακόμη δύσκολη καραντίνα και τελικά τι έχουμε μάθει; Μάλλον είναι πιο εύκολο να κρίνουμε τους άλλους από το να ασχολούμαστε με τον εαυτό μας. Γιατί η σχέση με τον εαυτό μας είναι δύσκολη, απαιτεί θυσίες, προσοχή, πολλή προσοχή και ενασχόληση, προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι.

Pexels

Τον τελευταίο καιρό και τις τελευταίες ημέρες ακόμα περισσότερο, υπάρχει μία τάση – ειδικά στα social media – κριτικής. Κρίνουμε τι λέει ο καθένας, τι ανεβάζει ο καθένας, τι δείχνει και τι πρότυπο προβάλλει ο καθένας. Και στη συνέχεια ακολουθούν και αναρτήσεις μας υποστήριξης κάποιων ανθρώπων και περιθωριοποίησης κάποιων άλλων, αλλά επίσης ακολουθούν ακόμα και περίεργα συναισθήματα. Ναι, άσχημα συναισθήματα κατά βάθος γιατί σκέφτεσαι “Τώρα εγώ να ανεβάσω αυτή τη φωτογραφία που φαίνεται λίγο η κυτταρίτιδά μου ή θα με σχολιάσουν;” και πολλά παρόμοια που σου έρχονται στο μυαλό. Όμως, είναι άσχημο να μπαίνεις σε αυτή τη λογική, σε δεύτερες σκέψεις, ειδικά αν αφορούν το ποιος είσαι και τις επιλογές σου.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αναρτήσεις που βλέπεις τον τελευταίο καιρό σε έχουν εξοργίσει, όμως μην μπεις εκείνη τη στιγμή που έχεις νεύρα στη διαδικασία να αντιδράσεις με άσχημο τρόπο, ενισχύοντας την προβολή των προτύπων που δεν σου αρέσουν. Βρες έναν διαφορετικό τρόπο να διεκδικείς τα δικαιώματά σου, χωρίς να μπεις στον φαύλο κύκλο να ασκήσεις κι εσύ κριτική!

Κριτική: Υπάρχει τρόπος να μην σε ενοχλεί και μπορείς να το καταφέρεις κι εσύ!

Πραγματικά όσο πίσω κι αν είναι η κοινωνία μας, δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας κρίνει ούτε για την εμφάνισή μας ούτε για τις επιλογές μας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους, με κοινές ή διαφορετικές απόψεις. Σίγουρα, όμως, δεν μας αξίζει και δεν έχουμε ανάγκη από έναν κόσμο στον οποίο θα κρίνουμε και θα στιγματίζουμε ο ένας τον άλλον.

Και στην τελική ξέρεις κάτι; Έχεις δίκιο, κανείς δεν πρέπει να σου ασκεί κριτική για την εμφάνιση που έχεις, για το στυλ σου, για το τι φοράς, το σώμα σου, τις τρίχες σου, τον χαρακτήρα σου, για τίποτα. Όμως, όπως δεν πρέπει να το κάνει αυτός σε σένα, έτσι δεν πρέπει να το κάνεις κι εσύ σε αυτόν ή σε κάποιον άλλο. Μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν. Κοίτα πρώτα τον εαυτό σου, αγάπα τον, ασχολήσου μαζί του και μην κοιτάς συνεχώς πώς θα αποκτήσεις άποψη για όλα και πώς θα την δείξεις παραέξω. Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με τους άλλους περισσότερο απ’ όσο ασχολείσαι με τον εαυτό σου. Απλά σκέψου το και σταμάτα να δίνεις αξία σε όσους σε κρίνουν, αλλά μην κάνεις κι εσύ το ίδιο σε άλλους. Σε λίγο καιρό θα νιώσεις πολύ καλύτερα!

Ας κρίνουμε λιγότερο κι ας αγαπάμε περισσότερο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία… θα χαρώ να ακούσω την δική σου και γι’ αυτό τα social media μου είναι στη διάθεσή σου.

@artemis_sk      @Artemis Sk 

Το άρθρο Μήπως να βρίσκαμε άλλους τρόπους να αντιδράσουμε σε όσα μας ενοχλούν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα