Μήνυμα ελπίδας από τη Δαμασκό – Χριστιανοί και μουσουλμάνοι γιορτάζουν μαζί τα φετινά Χριστούγεννα

14:14 25/12/2015 - Πηγή: iPop

Η Συρία έχει υπομείνει άλλο ένα έτος, καταστροφικού εμφύλιου πολέμου και συγκρούσεων. Ωστόσο, χιλιάδες άμαχοι στη Δαμασκό προσπαθούν να ζήσουν όσο το δυνατό μια κανονική ζωή και να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα, σημειώνοντας μια μικρή ανάπαυλα μέσα στο καθημερινό χάος που ζουν.

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τους Χριστιανούς που ζουν στη Συρία τα τελευταία πέντε χρόνια, έπειτα από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου. Οι χριστιανοί στη Δαμασκό όπως και άλλες θρησκευτικές

ομάδες, διώκονται από μέλη του Ισλαμικού Κράτους καθημερινά. όμως την ημέρα των Χριστουγέννων, μουσουλμάνοι και χριστιανοί ενώνονται και γιορτάζουν μαζί, αφήνοντας τα προβλήματα στο πίσω μέρος του μυαλού τους, έστω και για λίγο.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, ανήμερα των Χριστουγέννων, με τον κόσμο να δηλώνει την αισιοδοξία του για το εγγύς μέλλον, ελπίζοντας πως τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο:

«Νιώθω υπέροχα, νιώθω ασφαλής εδώ, χάρη στο στρατό και την αστυνομία και η οικογένειά μου μπορεί να περπατήσει στους δρόμους ειρηνικά» δήλωσε ένας από τους παρεβρισκομένους, ενώ ένας άλλος υποστήριξε πως:

Τα πράγματα αλλάζουν και πιστεύω ότι φέτος θα είναι καλύτερα για όλους μας.

The post Μήνυμα ελπίδας από τη Δαμασκό – Χριστιανοί και μουσουλμάνοι γιορτάζουν μαζί τα φετινά Χριστούγεννα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα