Και στην κορφή… κανέλα!

12:38 25/12/2015 - Πηγή: iPop

Το αγαπημένο και διάσημο μπαχαρικό, η κανέλα που έχει την τιμητική της σε κάθε γιορτινό τραπέζι, εκτός από άρωμα και γεύση σε φαγητά, γλυκά και ροφήματα, φαίνεται πως είναι η λύση για χαμηλή χοληστερόλη και χαμηλά ποσοστά σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα.

Η κανέλα νοστιμίζει, αρωματίζει αλλά κατά πως φαίνεται μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην σωματική μας υγεία και ευεξία. Συγκεκριμένα, αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας έδειξαν πως άτομα με διαβήτη τύπου 2 που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο

μπαχαρικό τακτικά στη διατροφή τους, είχαν μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα συγκριτικά με εκείνα που δεν κατανάλωναν καθόλου κανέλα.

Στα επιπλέον οφέλη της κατανάλωσης κανέλας, σημειώθηκαν επίσης η μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης, της κακής (LDL) και των τριγλυκεριδίων , ενώ αντίστοιχα αυξήθηκαν οι τιμές της καλής χοληστερόλης (HDL).

Οι επιστήμονες ωστόσο δηλώνουν πως δεν έχουν καταλήξει ως προς την ποσότητα κατανάλωσης του μπαχαρικού που μπορεί να δράσει θετικά στον οργανισμό μας, ενώ τονίζουν πως σε καμία περίπτωση ασθενείς υπό ιατρική φαρμακευτική αγωγή, δε θα πρέπει να την αντικαταστήσουν με συμπληρώματα ή απλή κατανάλωση κανέλας.

The post Και στην κορφή… κανέλα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα