«Παγωμένα» Χριστούγεννα στο Παρίσι

12:32 25/12/2015 - Πηγή: iPop

Τα φετινά Χριστούγεννα στο Παρίσι δε θυμίζουν τίποτα από άλλες χρονιές καθώς ο αισθητά μειωμένος αριθμός τουριστών αλλά και η παρουσία ενόπλων αστυνομικών δυνάμεων στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι η κύρια εικόνα που αντικρίζει κανείς.

Το Παρίσι,προσπαθεί να ξεπεράσει ακόμα την απειλή νέων τρομοκρατικών επιθέσεων και να συνέλθει από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις που έχει δεχθεί στην ιστορία του.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του ΙSIS, της 13ης

Νοεμβρίου που στοίχισαν τη ζωή σε 130 άτομα, έχουν «παγώσει» τη διάθεση των Γάλλων για χριστουγεννιάτικες βόλτες και ψώνια στις αγορές της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ σύμφωνα με τον εμπορικό τομέα, κερδισμένα φέτος βγαίνουν τα διαδικτυακά καταστήματα, όπου μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει τις αγορές του μέσω διαδικτύου.

Μειωμένη είναι η κίνηση στο Παρίσι, στα μεγάλα πολυκαταστήματα Galeries Lafayette και Printemps, με το Galeries Lafayette να παραδέχεται μάλιστα ότι μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, υπάρχει σημαντική μείωση Γάλλων πελατών αλλά και τουριστών.

Σημαντική είναι και η μείωση ωστόσο στον τουρισμό, με τις κρατήσεις να έχουν πέσει κατακόρυφα στο Παρίσι και τους ξενοδόχους να ελπίζουν πως πρόκειται για μια παροδική κατάσταση, καθώς τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που εξακολουθούν να ισχύουν στην γαλλική πρωτεύουσα, μπορούν να κάνουν τους πελάτες να επιστρέψουν.

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται πως ο αριθμός των Κινέζων τουριστών είναι μειωμένος κατά 30%, των Ιαπώνων και των Αμερικανών κατά 80%.

The post «Παγωμένα» Χριστούγεννα στο Παρίσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα