Μην κρίνεις για να μην κριθείς!

22:00 25/9/2014 - Πηγή: iPop

Έλα παραδέξου το! Σαν άνθρωποι είμαστε λίγο επικριτικοί όσο open minded και αν ήμαστε ή το παίζουμε! Η γλωσσίτσα μας κατά καιρούς στάζει δηλητήριο για άτομα τα οποία δεν ξέρουμε καλά ή δεν ξέρουμε καν! Είτε η εμφάνιση, είτε μια συμπεριφορά όλο και κάποιος θα γίνει αντικείμενο συζήτησης μας, ενίοτε και χλευασμού! Όμως τί μας κάνει να μπαίνουμε στην διαδικασία να ασχοληθούμε με κάποιον και δη να βγάλουμε το φτυάρι και να αρχίσουμε το θάψιμο; Και γενικά πως θα συμπεριφερόμασταν αν ακούγαμε τα ίδια μας τα ελαφρώς –όσο

πατάει ο ελέφαντας- πικρόχολα σχόλια να έχουν αποδέκτη εμάς και όχι αυτόν που κράζουμε;

Σίγουρα η πρώτη αντίδραση θα ήταν να θυμώσουμε, να νιώσουμε άβολα και ίσως να στεναχωρηθούμε και λίγο! Παρόλα αυτά απερίσκεπτα ανοίγουμε τον μικρό μας βόθρο και λέμε τα ανείπωτα για άλλους! Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως τα πράγματα τα οποία σχολιάζουμε αρνητικά στους άλλους είναι αυτά που στην πραγματικότητα μας ενοχλούν στον εαυτό μας και τα κρύβουμε! Μήπως τελικά η κοπέλα που αποκαλείς ‘’τσόντα΄΄ έχει κάποια στοιχεία τα οποία φοβάσαι οτι έχεις και εσύ και προσπαθείς να τα κρύψεις; Μήπως ο άνθρωπος που αποκαλείς ’’ξινό’’ είναι απλά ντροπαλός; Δεν ξέρεις κάποιον αν δεν τον γνωρίσεις όπως και αυτοί δεν ξέρουν εσένα. ‘’Ναι αλλά ο τάδε μου είπε οτι ο x είναι τέτοιος άνθρωπος’’. Ε και; Το ίδιο μπορεί να έχουν πει και για εσένα! Σημαίνει οτι ισχύει; Εκτός αυτού ένας άνθρωπος δεν φαίνεται από την εμφάνιση του! Δεν είναι αλήτης αυτός που έχει τατουάζ και καλό παιδί αυτός που φοράει κοστούμι!

Επειδή λοιπόν δεν θέλεις να σε κρίνουν χωρίς να σε ξέρουν καλό θα ήταν να μην κρίνεις ούτε εσύ αν δεν ξέρεις κάποιον! Μην κρίνεις για να μην κριθείς!

The post Μην κρίνεις για να μην κριθείς! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα