Μια νέα μέρα ξημερώνει για τις ΗΠΑ: Ο Joe Biden υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και η LGBTQ κοινότητα κέρδισε μια μικρή μάχη

13:08 14/12/2022 - Πηγή: iPop

Ο πρόεδρος Biden υπέγραψε το νέο νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφυλόφιλων, καταργώντας το «Act Marriage» του 1996. Ο νέος νόμος αποτελεί ορόσημο για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, καθώς για πρώτη φορά στις ΗΠΑ ομόφυλα ζευγάρια προστατεύονται ομοσπονδιακά. «Η αγάπη είναι αγάπη», είχε δηλώσει ο Biden, δείχνοντας την εθνική εξέλιξη της χώρας σε ένα θέμα που έτυχε αυξανόμενης αποδοχής την τελευταία δεκαετία.

«Ο γάμος είναι μια απλή πρόταση. Ποιον αγαπάς; Θα είσαι πιστός σε αυτό το άτομο που αγαπάς;» ρώτησε ο πρόεδρος από το South Lawn. «Δεν είναι πιο περίπλοκο από αυτό. Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις μόνος του χωρίς την παρέμβαση της κυβέρνησης»

«Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του έθνους μας, αρνιόμασταν τα ομόφυλα ζευγάρια από τις προστασίες που παρέχει ένας γάμος. Αποτύχαμε να τους αντιμετωπίσουμε με ίση αξιοπρέπεια και σεβασμό. Και τώρα, αυτός ο νόμος απαιτεί ότι πρέπει οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών να αναγνωριστούν ως νόμιμοι σε κάθε πολιτεία του έθνους», συνέχισε ο Biden.

Ο Biden υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, αλλάζοντας το ρου της ιστορίας

As Mildred Loving said: previous generations were “bitterly divided over something that should have been so clear and right.”

Today, with the signing of the Respect for Marriage Act, we celebrate our progress.

There are few things as clear and right as marriage equality. pic.twitter.com/lz9WtQqSsi

President Biden (@POTUS) December 14, 2022

Άλλη μία νίκη για την LGBTQI+ κοινότητα! Αυτή είναι η χώρα που επιτρέπει για πρώτη φορά σύμφωνα συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια

Ως γερουσιαστής, ο Biden είχε ψηφίσει για το «Marriage Act» του 1996. Το νομοσχέδιο που υπογράφηκε την Τρίτη ήταν το αποκορύφωμα της εξέλιξής του στο θέμα. Ο νέος νόμος πέρασε στη Βουλή με 39 Ρεπουμπλικάνους να συμμετάσχουν στους Δημοκρατικούς για να το υποστηρίξουν.

«Είμαι απολύτως άνετος με το γεγονός ότι άνδρες που παντρεύονται άντρες, οι γυναίκες που παντρεύονται γυναίκες και οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες που παντρεύονται έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα, όλα τα πολιτικά δικαιώματα, όλες τις πολιτικές ελευθερίες», είπε ο Biden όταν ρωτήθηκε αν ήταν άνετα με τον γάμο ομοφύλων. Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος των ΗΠΑ σηματοδότησε μια εκπληκτική προσωπική εξέλιξη, καθώς πριν από λίγα χρόνια ως γερουσιαστής είχε ψηφίσει να εμποδίσει την ομοσπονδιακή αναγνώριση των γάμων του ίδιου φύλου.

Ένα τέτοιο νομοσχέδιο φαινόταν απίθανο για πολλούς στην Ουάσιγκτον πριν από λίγο καιρό, ακόμη και όταν η κοινή γνώμη για τους γάμους ομοφυλόφιλων συνέχιζε να αλλάζει με την πάροδο των ετών: το 68% των Αμερικανών υποστήριξε τους γάμους ομοφυλόφιλων το 2021. Ωστόσο, η δημόσια συγκέντρωση και η ώθηση για την έγκριση ομοσπονδιακών προστασιών για τους ομοφυλόφιλους γάμους εντάθηκαν φέτος αφού το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε το Roe vs Wade, πυροδοτώντας νέους φόβους ότι θα επανεξετάσει και άλλα υφιστάμενα δικαιώματα σχετικά με την ισότητα του γάμου.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο για να παρακολουθήσει τον πρόεδρo Biden να υπογράφει το ιστορικό νομοσχέδιο

50 χρόνια μετά την πρώτη τηλεοπτική άμβλωση: Τι θα έκαναν οι σεναριογράφοι του «Maude» και του «Sex and the City» σήμερα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μια νέα μέρα ξημερώνει για τις ΗΠΑ: Ο Joe Biden υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και η LGBTQ κοινότητα κέρδισε μια μικρή μάχη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα