Μεξικάνικο ρύζι: Η ιδανική συνταγή για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο

14:22 15/9/2019 - Πηγή: iPop

Φτιάχνουμε συνταγή για μεξικάνικο ρύζι, ένα νόστιμο πιάτο το οποίο μπορείς να σερβίρεις στο τραπέζι σου είτε ως κυρίως γεύμα είτε ως συνοδευτικό.

Το μεξικάνικο ρύζι είναι γνωστό κι αγαπημένο πιάτο όλων εκείνων που προτιμούν το ρύζι τους να μην είναι λαπάς, αλλά να τρώγεται με πιρούνι κι όχι κουτάλι.

Η συγκεκριμένη συνταγή που θα σου δείξουμε σήμερα είναι κλασική και μπορείς εσύ να προσθέσεις ό,τι λαχανικά θέλεις -κατεψυγμένα και μη- ή ακόμη και θαλασσινά. Οι γαρίδες θα ταίριαζαν τέλεια!

Τι θα χρειαστείς για το μεξικάνικο ρύζι;1 κουταλάκι του γλυκού λάδι1 σκελίδα σκόρδο κιμά1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 φλιτζάνι ρύζι1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη1,2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας2 φλιτζάνια νερόΛαχανικά (φασόλια, καλαμπόκι, αρακά κτλ.)Πώς θα φτιάξεις το μεξικάνικο ρύζι;Συνταγή:Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέση με υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε στη συνέχεια τα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά.Προσθέτουμε στη συνέχεια το ρύζι, το σκόρδο και το κύμινο, αλλά και τα λαχανικά. Τηγανίζουμε το ρύζι μέχρι να πάρει το κατάλληλο χρώμα, για περίπου 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλο το ρύζι να καλυφθεί με τη σάλτσα.Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει.Όταν το ρύζι αρχίσει να βράζει, το καλύπτουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε στη συνέχεια να βράσει για 20 λεπτά.Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, αφαιρούμε το τηγάνι απ’ τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Περιμένουμε τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρουμε το ρύζι.Διαβάστε ακόμη:

Προσοχή: Ζεσταίνεις το ρύζι σου τελείως λάθος!

Photo: Unsplash/Gregory Culmer

Το άρθρο Μεξικάνικο ρύζι: Η ιδανική συνταγή για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα