Σε εξέλιξη η μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι

10:18 15/9/2019 - Πηγή: iPop

Σε εξέλιξη η μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι, καθώς συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου και εξαιτίας της οποίας εκκενώθηκαν προληπτικά όλα τα μοναστήρια της περιοχής.

Μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες σήμερα ενισχύονται και με εναέριες δυνάμεις, έχοντας ξεκινήσει ήδη απ’ το πρωί της Κυριακής οι ρίψεις νερού δύο καναντέρ. Ειδικότερα, στο σημείο αυτή τη στιγμή επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και δύο Canadair από αέρος, καθώς και 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και

15 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν ακόμη ο Ελληνικός Στράτος με μηχανήματα έργου, εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στο Λουτράκι του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας & συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ & 6 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, Εθελοντές & υδροφόρες της περιφέρειας & ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 15, 2019

Ολονύχτια ήταν η μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες στην περιοχή, εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων, αλλά και των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι τα μοναστήρια που εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους αλλά και εξαιτίας του έντονου καπνού ήταν του Οσίου Παταπίου και του Προφήτη Ηλία, καθώς και ένα γηροκομείο που βρίσκεται στην περιφερειακή Λουτρακίου.

Σε κάθε περίπτωση, η Πυροσβεστική επισημαίνει ότι δεν απειλούνται κατοικίες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς και σήμερα, Κυριακή. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για έξι περιφέρειες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4). Συγκεκριμένα, για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)

‼️Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο 15/09 σε
❗️Αττική,Κύθηρα@perattikis
❗️Κορινθία,Αργολίδα,Λακωνία@ppel_gov_gr
❗️Εύβοια@Regionofsterea
❗️Λέσβο,Χίο,Σάμο,Ικαρία
❗️Κυκλάδες
❗️Χανιά,Ρέθυμνο@CreteRegion
Περισσότερα➡️https://t.co/9lDQwLpoz6
Οδηγίεςℹ️https://t.co/RWnho0GbS2 pic.twitter.com/lRVdwb6wjh

Civil Protection GR (@GSCP_GR) September 14, 2019

Το άρθρο Σε εξέλιξη η μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα