Μεταναστευτικό: O Trump συνεχίζει τις προκλήσεις. Πρόταση να χωρίζουν τις γυναίκες από τα παιδιά

10:19 4/3/2017 - Πηγή: iPop

Η κυβέρνηση του Trump συνεχίζει να προκαλεί με τον ακραίο τρόπο συμπεριφορά της. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες μελετά την πρόταση να χωρίζονται οι γυναίκες από τα παιδιά όταν συλλαμβάνονται παράτυποι μετανάστες.

Οι γυναίκες και τα παιδιά τα οποία περνούν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ μαζί θεωρείται πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον να χωρίζονται από τις αμερικανικές αρχές.

Η εν λόγω πρόταση έχει τεθεί

από τάπητος από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, σύμφωνα με αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Γιατί υποβλήθηκε η εν λόγω πρόταση;

Στόχος της υποβολή της φέρεται, πως είναι να αποτρέπονται μητέρες να μεταναστεύουν παράτυπα στις ΗΠΑ μαζί με τα παιδιά τους.

Η συγκεκριμένη αλλαγή πολιτικής θεωρείται πιθανό να επιτρέψει στην Κυβέρνηση να θέτει τους γονείς υπό κράτηση ενώ ασκούν έφεση στις αποφάσεις απέλασής τους ή περιμένουν να εκδοθεί απόφαση για την αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλει.

Τι θα συμβαίνει με τα παιδιά;

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό θα παραδίδονται στην επιμέλεια του υπουργείου Υγείας και μέχρι να βρεθεί συγγενής τους στις ΗΠΑ ή να οριστεί από το κράτος κάποιος νομικός κηδεμόνας.

Τι είχε δηλώσει ο Donald Trump;

Σε κάθε ευκαιρία την οποία του δίνεται έχει διαμηνύσει πως θέλει να τερματιστεί η πολιτική της «σύλληψης και απελευθέρωσης» («catch and release»), βάσει της οποίας οι μετανάστες μπορούν να παραμένουν στις ΗΠΑ μέχρι και να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες οι οποίες τους αφορούν.

Τι αποκάλυψε ο ένας εκ των δύο αξιωματούχων;

Σύμφωνα με τον έναν από τους αξιωματούχους τους οποίους μίλησαν στο Reuters, δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση σχετικά με την πρόταση.

Τονίζεται, πως το πρακτορείο Reuters ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, το υπουργείο Υγείας και τον Λευκό Οίκο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες αλλά δεν απάντησαν καν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως περίπου 54.000 παιδιά αλλά και οι κηδεμόνες τους έχουν συλληφθεί μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2016 και 31ης Ιανουαρίου 2017. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο έναν χρόνο πριν.

The post Μεταναστευτικό: O Trump συνεχίζει τις προκλήσεις. Πρόταση να χωρίζουν τις γυναίκες από τα παιδιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα