Φόβοι για «ατύχημα» στο Αιγαίο- Υπεύθυνη η στάση της Ελλάδας λέει ο Pyatt

21:39 3/3/2017 - Πηγή: iPop

Την ανησυχία του για την πρόκληση κάποιου «ατυχήματος» στο Αιγαίο εξέφρασε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt.

Μιλώντας στο Οικονομικό Forum των Δελφών, ο κ. Pyatt μίλησε ανοιχτά για τον φόβο του ότι ίσως προκληθεί κάποιο «ατύχημα στο Αιγαίο».

Αναφερόμενος στην έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο,

ο Αμερικανός Πρέσβης δήλωσε ανήσυχος, όμως, τόνισε ότι η στάση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι υπεύθυνη.

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Pyatt σημείωσε πως η χώρα μας αποδεικνύει ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσει, ενώ οικοδομεί εμπιστοσύνη με τους πιστωτές τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέες επενδύσεις, τόσο από ξένους όσο και Έλληνες επενδυτές, θα ενισχύσουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Για τη στάση των ΗΠΑ, ο Αμερικανός Πρέσβης διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση Trump θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ για να βοηθήσει την Ελλάδα να οδηγηθεί στην έξοδο απ’ την οικονομική κρίση.

Η οικονομική σταθερότητα και ευημερία είναι σημαντικά στοιχεία για κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του ρόλου της Ελλάδας σε αυτή την περιοχή και στην Ευρώπη και έτσι η πρώτη προτεραιότητα των ΗΠΑ είναι να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη και να στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

Παράλληλα, τόνισε πως η αμερικανική Κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει κάποια διαφορετική στάση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Ο Αμερικανός Πρέσβης κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία των διατλαντικών σχέσεων, δίνοντας έμφαση στο ΝΑΤΟ αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

Photo: Reuters

The post Φόβοι για «ατύχημα» στο Αιγαίο- Υπεύθυνη η στάση της Ελλάδας λέει ο Pyatt appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα