Με τέτοια βασιλόπιτα δεν θα έχεις ανάγκη το φλουρί!

16:43 31/12/2020 - Πηγή: iPop

Λένε πως αν δεν κόψουμε βασιλόπιτα, δεν πάει καλά η χρονιά! Δεν είναι δύσκολο, αλλά λίγο χρονοβόρο. Θέλει την ώρα της να γίνει. Μην αγχώνεσαι όμως, εμείς είμαστε εδώ για σένα για να κάνεις την πιο γρήγορη και αποτελεσματική συνταγή για βασιλόπιτα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ5 αυγά1 πρέζα αλάτι400 γρ. ζάχαρη250 γρ. βούτυρο1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο2 βανίλιεςξύσμα από πορτοκάλι120 γρ. χυμό πορτοκάλι1/2
κουταλάκι του γλυκού σόδα120 γρ. γάλα80 γρ. κονιάκ200 γρ. καρυδόψιχαάχνη ζάχαρηΠώς θα φτιάξουμε τη συνταγή για βασιλόπιτα;Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί με πλαϊνά τοιχώματα ύψους. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε την αφράτη βασιλόπιτα αφού ψηθεί.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για να αφρατέψουν για λίγα λεπτά. Αφού λιώσει η ζάχαρη και ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους έναν-έναν..Με μίξερ χειρός σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα. Κρατάμε τη μαρέγκα στην άκρη για λίγο.Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στη βασιλόπιτα. Εναλλάξ, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το γάλα και το κονιάκ. Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε το χτύπημα με αλεύρι. Προσθέτουμε τα καρύδια. Προσθέτουμε σταδιακά την μαρέγκα και διπλώνουμε απαλά το μείγμα για να μην χάσουμε τον όγκο του.Αδειάζουμε τη βασιλόπιτα στο ταψί. Προσθέτουμε το φλουρί. Ψήνουμε για 55 λεπτά με 1 ώρα. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, «καρφώνουμε» απαλά μαχαίρι στο κέντρο της. Αν βγει στεγνή η λάμα από τη ζύμη, τότε είναι έτοιμη.Αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει. Την αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και αχνίζουμε με άχνη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Με τέτοια βασιλόπιτα δεν θα έχεις ανάγκη το φλουρί! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα