5 μαθήματα ζωής που μας δίδαξε το 2020 και δεν πρέπει να ξεχάσουμε με την αλλαγή του χρόνου

14:16 31/12/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί το 2020 να ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλά άσχημα γεγονότα να έχουν κλονίσει την ανθρωπότητα αυτούς τους 12 μήνες με κυριότερο την πανδημία του κορονοϊού, όμως ακόμα κι από αυτές τις στιγμές πρέπει κάτι να μαθαίνουμε και να κρατάμε στις ζωές με στόχο να εξελισσόμαστε. Τι μας έμαθε το 2020 λοιπόν;

Είναι σχεδόν απίστευτο το ότι έχει συμπληρωθεί και η τελευταία μέρα του χρόνου κι ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει με τον τίτλο 2021. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, τόσο όσοι νόσησαν από τον κορονοϊό, όσο και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, αλλά και οι υπόλοιποι που κλειστήκαμε στα σπίτια μας και

ζήσαμε τον φόβο. Ωστόσο, να που αυτή η χρονιά τελειώνει και μια άλλη ξεκινά με την ελπίδα ότι θα είναι καλύτερη ή έστω όχι χειρότερη από το 2020.

Pexels

Πέρα από τον κορονοϊό, όμως, πολλοί είναι αυτοί που συγκρούστηκαν με τον ίδιο τους τον εαυτό, έβαλαν πίσω τα θέλω, πάλεψαν με τα συναισθήματά τους και… τα κατάφεραν! Και λίγο – πολύ μεταξύ αυτών ήμασταν όλοι μας. Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι, αλλά δεν θα πούμε μπράβο ακόμα, γιατί πέρα από το να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει να διδασκόμαστε και κάτι από αυτές, κάτι που θα μας κάνει καλύτερους και θα μας ωφελήσει στο μέλλον. Και μπορεί το 2020 να ήταν μια δύσκολη χρονιά, όμως όλο και κάτι μάθαμε από τις δυσκολίες, τον εγκλεισμό και πολλά ακόμη που αντιμετωπίσαμε.

Τι μας έμαθε το 2020 λοιπόν;

Να είμαστε Άνθρωποι

Ακριβώς όπως διάβασες, Άνθρωποι με το “Α” κεφαλαίο, γιατί είναι μια λέξη που συχνά αμελούμε. Δεν έχει σημασία να είμαστε απλές υπάρξεις, όντα, αλλά να είμαστε πάνω απ’ όλα Άνθρωποι, να καταλαβαίνουμε, να πονάμε, να βοηθάμε, να αγαπάμε και να δίνουμε.

Pexels

Το 2020 μέσα από ένα βίντεο 4 λεπτών που θα σε κάνει τα ανατριχιάσεις

Να εκτιμάμε την κάθε στιγμή

Από τα μικρά, καθημερινά πράγματα μπορείς να γίνεις ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Οι μικρές χαρές της ζωής θα σε φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία και πρέπει να μάθεις να τις εκτιμάς. Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί, μια βόλτα στο πάρκο, όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα είναι πολύ σημαντικά. Ίσως πολλές φορές να ζητάς το κάτι παραπάνω και να έχεις απαιτήσεις, όμως τώρα με την καραντίνα, που μερικά από αυτά σου έλειψαν, τα εκτίμησες και κατάλαβες πως τελικά αυτά αξίζουν στη ζωή. Να είσαι ευγνώμων και να μην περιμένεις τα πολλά και τα μεγάλα για να περάσεις καλά. Η ευτυχία κρύβεται εκεί που δεν το περιμένεις!

Να αγαπάμε

Αγάπη, αγάπη, αγάπη, πολλή αγάπη. Κι αν κάτι μας δίδαξε το 2020 είναι σίγουρα να αγαπάμε από μακριά, χωρίς να αγκαλιαζόμαστε, να αγγιζόμαστε και να βγαίνουμε. Αγαπάμε από μακριά, από απόσταση, όμως αγαπάμε αληθινά, με όλο μας το είναι και πρώτα απ’ όλους τον ίδιο μας τον εαυτό, γιατί με αυτόν περνάμε την καραντίνα και πρέπει να τον αγαπάμε για να τον αντέξουμε και να μείνουμε μαζί του τόσο καιρό.

Pexels

Να πιστεύουμε

Να πιστεύουμε και να ελπίζουμε πως όλα θα γίνουν όπως πριν, πως όλα τα άσχημα θα τελειώσουν και θα βγούμε και πάλι έξω χωρίς μάσκες. Να πιστεύουμε στον εαυτό μας, στους ανθρώπους γύρω μας και να επιμένουμε στους στόχους μας, γιατί αργά ή γρήγορα, με δύσκολες ή εύκολες συνθήκες, θα γίνουν πραγματικότητα.

Να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές

Αλλαγές, πολλές αλλαγές μέσα σε 12 μήνες και μεγάλες αλλαγές, όμως όσο κι αν δεν θέλαμε προσαρμοστήκαμε σε αυτές. Δεν είναι τίποτα δεδομένο και δεν πρέπει να παίρνεις τίποτα ως δεδομένο, γιατί σε μια στιγμή μπορεί να αλλάξει, ακόμα και η έξοδός σου, η δουλειά σου και πολλά ακόμη. Η ζωή μπορεί να έρθει τούμπα σε μια στιγμή, όμως το να μην παραιτείσαι είναι το πιο σημαντικό. Μπορεί όλοι μας λίγο – πολύ να φοβόμαστε τις αλλαγές, όμως πίσω από καθετί υπάρχει και κάτι θετικό κι αν δεν υπάρχει το δημιουργείς εσύ!

Ανοίγοντας αυτό το νέο κεφάλαιο που λέγεται 2021, κράτα δίπλα σου τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν, εκείνους που όλο αυτό το διάστημα ήταν δίπλα σου, σε στήριζαν στις ανησυχίες σου και δεν σε ξέχασαν επειδή δεν μπορούσατε να βγείτε για καφέ ή ποτό. Σκέψου τι ζητάς από τη νέα χρονιά και βάλε στόχο να κάνεις την αγάπη υπερδύναμη, μπορείς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 μαθήματα ζωής που μας δίδαξε το 2020 και δεν πρέπει να ξεχάσουμε με την αλλαγή του χρόνου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα