Τσίπρας: Πιάσαμε υπεραπόδοση γιατί κόψαμε τη διαπλοκή και την κατασπατάληση της διαφθοράς

13:10 5/5/2017 - Πηγή: iPop

Με ομιλία του Α. Τσίπρα για τη συμφωνία άνοιξαν οι εργασίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Παρασκευής. Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «Πιάσαμε υπεραπόδοση γιατί κόψαμε τη διαπλοκή και την κατασπατάληση της διαφθοράς» και χαρακτήρισε την προκαταρκτική συμφωνία με τους θεσμούς ως «δύσκολη επιλογή

που δίνει ωστόσο προοπτική εξόδου από τα μνημόνια».

«Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μία ισορροπημένη συμφωνία» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας παραδεχόμενος ότι «κάθε συμφωνία περιέχει και το στοιχείου του συμβιβασμού».

Υπάρχουν σημεία που δεν αποτελούσαν επιλογή μας. Σε κάποια σημεία κερδίσαμε πράγματα που θα δώσουν ανάσα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας και σε κάποια αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε

Σημείωσε ωστόσο ότι το πιο σημαντικό είναι ότι «για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια υποσχέσεων οι δανειστές βρίσκονται μπροστά στην υποχρέωση να προχωρήσουν σε ουσιαστικά μέτρα για την απομείωση του χρέους που θα δώσει τη δυνατότητα στη χωρα να σταθεί σύντομα στα δικά της πόδια».

«Τζάμπα μάγκας ο Μητσοτάκης»

Από την εισήγηση του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψαν και οι επιθέσεις κατά της κομμάτων της αντιπολίτευσης που διακυβέρνησαν τη χώρα πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία και πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ., λέγοντας πως μετά την επίτευξη συμφωνίας που περιλαμβάνει και αντίμετρα, βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή και αναστάτωση.

«Πώς ήταν δυνατόν να φανταστούν ότι έρχεται μια συμφωνία σε ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο που δεν περιέχει μόνο μέτρα αλλά και αντίμετρα;» σχολίασε και πρόσθεσε πως έχασαν την μπάλα, άρχισαν τα ψέματα και αυτογελοιοποιούνται.

Ο Πρωθυπουργός, μάλιστα, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι απελπισμένος γι’ αυτό και καταφεύγει σε ψέματα.

Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο αν πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα 5,5%. Τι άλλο θα ακούσουμε πια από τον απεγνωσμένο κ. Μητσοτάκη; Λέει ψέματα. Υποχρέωσή μας είναι να πέτυχουμε το 2018 πλεόνασμα 3,5%

Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Αφού πιάσαμε 4,2% το 2016 πώς θα μπορέσω να πείσω ότι το 2018 δεν θα πιάσουμε 3,5% και ότι τα αντίμετρα είναι απλώς ένας φερετζές; […] Αλλάζω την αλήθεια, αφού δεν μπορώ να αλλάξω το επιχείρημα» και πρόσθεσε: «Ωραίος μάγκας ο κ. Μητσοτάκης, εύκολη η πλειοδοσία, αλλά, όπως είπε ένας πιστός στρατιώτης της παράταξής του, τζάμπα μάγκας».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον κ. Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός διερωτήθηκε τι θα πράξει όταν η συμφωνία έρθει στη Βουλή και αν θα ψηφίσει τα αντίμετρα. «Από ό,τι μαθαίνω θα τα καταψηφίσει γιατί λέει ότι αυτά είναι ψίχουλα. […] Είναι πολύ large ο ίδιος για να αξιολογεί τι είναι σημαντικό για τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους».

Ταυτόχρονα, διερωτήθηκε γιατί θα καταψηφίσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις. «Τώρα του δίνουμε την ευκαιρία να υπερψηφίσει τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις. Θα το καταψηφίσει. Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατ. για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης; Θα τα καταψηφίσει; Η απάντηση είναι ναι. Γιατί; Γιατί το μόνο που ενδιαφέρει τον ίδιο και την παράταξή του είναι να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να κάνει φθηνή αντιπολίτευση», συνέχισε.

Πιάσαμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 οκτώ φορές μεγαλύτερο από ό,τι υπολόγιζαν οι θεσμοί και 42 φορές παραπάνω από τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, που κυβερνούσαν τα πέντε χρόνια της λεηλασίας, μας λένε ότι το πιάσαμε επειδή ήταν πολύ σκληρά αυτά τα μέτρα που πήραμε. Ενώ τα μέτρα που είχαν πάρει αυτοί ήταν ελαφριά

«Οι δανειστές δεν είναι φίλοι μας, είναι απέναντί μας, και ιδεολογικά, αλλά και εν τοις πράγμασι, γιατί αυτό που επιδιώκουν είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Είναι δανειστές μας και τους αναγκάσαμε σε υποχωρήσεις από τις αρχικές παράλογες απαιτήσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι έτσι εξασφαλίσαμε αντίμετρα με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, εξασφαλίσαμε μια ισορροπημένη συμφωνία» δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Δεν είναι πρόθεσή μου, ούτε δική μου, ούτε του οικονομικού επιτελείου να κρύψουμε και δεν το κάναμε ποτέ, ότι όπως σε κάθε συμφωνία που εμπεριέχει το στοιχείο του συμβιβασμού υπάρχουν σημεία που δεν αποτελούν επιλογή μας, ούτε θα αποτελούσαν ποτέ».

Ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πως βρίσκονται στην πιο κρίσιμη στιγμή στη κυβερνητικής θητείας.

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στροφή της κυβερνητικής θητείας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της υλοποίησης της εντολής που λάβαμε από τον ελληνικό λαό πριν από 19 μήνες

Ο ίδιος υπογράμμισε πως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να φέρουν αποτέλεσμα και εξήγησε πως η κυβέρνηση κατάφερε να πιάσει την υπεραπόδοση στόχων καθώς «στα δύο χρόνια διακυβέρνησής μας εμείς κόπηκε η μίζα, η φοροδιαφυγή, η λοβιτούρα και η σπατάλη του δημοσίου χρήματος».

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος, στόχος είναι να βγάλει το καλοκαίρι του 2018 την χώρα από τα μνημόνια χαρακτηρίζοντας «ντροπιαστική» την κατάσταση υπογραμμίζοντας ότι είναι «πατριωτικό καθήκον τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον στόχο μας: Να βγάλουμε το καλοκαίρι του 2018 οριστικά την πατρίδα μας από τα μνημόνια και από την ταπεινωτική πολλές φορές επιτροπεία. Αυτό αποτελεί το πρώτιστο καθήκον μας, αποτελεί πατριωτικό καθήκον

The post Τσίπρας: Πιάσαμε υπεραπόδοση γιατί κόψαμε τη διαπλοκή και την κατασπατάληση της διαφθοράς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα