Μαξίμου υπέρ Κοτζιά: Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τη Λευκωσία, καμία διάσταση απόψεων

20:47 15/1/2017 - Πηγή: iPop

Μετά το δημοσίευμα του Politico που ήθελε τον Ν. Κοτζιά να απομακρύνεται απ’ τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό λόγω της στάσης του στη Γενεύη, το Μαξίμου παίρνει θέση και υπερασπίζεται τον υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας πως Αθήνα και Λευκωσία είναι σε πλήρη συνεννόηση.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφερόμενο στα δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία,

τονίζει πως στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι ο Α. Τσίπρας είναι σε διαρκή συνεννόηση και στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, «για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού».

Υπερασπιζόμενη τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, η Κυβέρνηση αναφέρει, τέλος, πως ο ίδιος υλοποιεί με επιτυχία, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, τη στρατηγική που έχει αποφασίσει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Τι είπε ο Νίκος Κοτζιάς σχετικά με τη διάσκεψη στη Γενεύη;

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Politico νωρίτερα, απ’ το Παρίσι όπου βρίσκεται, ο Νίκος Κοτζιάς είπε πως «αυτοί που είναι η φωνή του κυρίου τους, δηλαδή των Τούρκων, είναι λογικό να θεωρούν ότι επιτυχία στη Γενεύη θα ήταν εάν παραδινόμασταν στους Τούρκους».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως τέτοιου είδους δημοσιεύματα περιέχουν διαστρεβλώσεις των γεγονότων. «Για παράδειγμα λένε ότι διακόψαμε εμείς τη διαδικασία, επειδή οι τεχνικές ομάδες πάνε την άλλη εβδομάδα».

Αυτό, όπως πρόσθεσε ο Υπουργός, δεν είναι αλήθεια καθώς τόσο ο γ.γ. του ΟΗΕ όσο και κ. Αναστασιάδης «προτείναμε να συνεχισθεί την Παρασκευή η Διάσκεψη της Γενεύης σε πολιτικό επίπεδο, όπως ήταν προγραμματισμένο».

Όμως, συνέχισε ο κ. Κοτζιάς οι Τούρκοι εγκατέλειψαν τη διαπραγμάτευση και έφυγαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής, λέγοντας πως δεν έχουν χρόνο για διαπραγματεύσεις και έκαναν έκκληση να συνεχιστούν οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνοκρατών.

Διαβάστε ακόμα:

Κυπριακό: Συνέχεια διαβουλεύσεων στο Μοντ Πελεράν στις 18-20/1 ενώ ο Γιλντιρίμ επιμένει για την ασφάλεια

The post Μαξίμου υπέρ Κοτζιά: Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τη Λευκωσία, καμία διάσταση απόψεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα