Novartis: Βοήθεια από τους Αμερικανούς ζήτησε ο Κοντονής

20:31 15/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Τα στοιχεία που φέρεται ότι έχει στη διάθεσή της η αμερικανική Δικαιοσύνη σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία Novartis στην Ελλάδα, αλλά και ο χρόνος που θα απαντηθεί το αίτημα της δικαστικής συνδρομής, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

ο κ. Κοντονής είδε τον Τζέφρι Πάιατ την περασμένη Πέμπτη, ζητώντας τη συνδρομή του ώστε να έρθει γρήγορα στην Ελλάδα ο φάκελος που την αφορά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να πυροδοτήσει σύντομα εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο.

Η αμερικανική έρευνα θεωρείται άκρως σημαντική για την ελληνική πλευρά, αφού έχουν ασχοληθεί υπουργείο Δικαιοσύνης, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, FBI και εισαγγελικές αρχές.

Δικαστικές πηγές λένε στο «Εθνος της Κυριακής» ότι «μόνο το γεγονός της ενασχόλησης τόσων ανθρώπων επί δύο χρόνια με το θέμα είναι αρκετό για να καταλάβουμε πόσο σημαντική θεωρούν την υπόθεση αυτή, αλλά και τι δουλειά έχει γίνει».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μάλιστα, το FBI έχει ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη στην ιατρική απάτη, ενώ η βοήθεια της SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) χαρακτηρίζεται πολύτιμη. Επιπλέον, το γεγονός ότι η αμερικανική έρευνα έχει στη διάθεσή της μαρτυρικές καταθέσεις εκ των έσω αλλά και αρκετό οπτικοακουστικό υλικό -κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 βίντεο- καθιστά τη διαβίβαση των στοιχείων στη χώρα μας επιτακτική!

Στην Ελλάδα, οι Αρχές αναζητούν τον τρόπο δράσης και χειρισμού της έρευνας που έχει ανοίξει, καθώς το πεδίο είναι τόσο ευρύ που εύκολα κανείς μπορεί να χαθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Novartis, Βοήθεια, Αμερικανούς, Κοντονής,Novartis, voitheia, amerikanous, kontonis