«Μαύρη» επέτειος- 8 χρόνια από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου (Photos- Videos)

09:33 6/12/2016 - Πηγή: iPop

Το βράδυ της 6η Δεκεμβρίου του 2016 συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από τη μοιραία εκείνη στιγμή που ο ανήλικος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τα πυρά ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια.

Στις 21:00 το βράδυ ο 15χρονος μαθητής μπροστά στα μάτια των φίλων του άφησε την τελευταία του πνοή από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Τα Μέσα στην αρχή που μετέδωσαν την είδηση έκαναν λόγο για επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών σε περιπολικό και ανέφεραν πως υπήρχε ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ λίγα λεπτά

αργότερα επιβεβαίωσαν τον θάνατο του αγοριού.

Τελικά, όμως, πληροφορίες ανέφεραν πως μια παρέα 4-5 παιδιών, ανάμεσα τους και ο Αλέξανδρος, κατηφόρισαν στα Εξάρχεια και είχαν έναν διαπληκτισμό με δύο ειδικούς φρουρούς που επέβαιναν σε περιπολικό: Τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον Βασίλη Σαραλιώτη.

Όλοι πίστευαν πως το επεισόδιο είχε λήξει όταν το περιπολικό απομακρύνθηκε, αλλά έκαναν λάθος καθώς το περιπολικό αν και αποχώρησε οι αστυνομικοί επέστρεψαν λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο.

Ο Κορκονέας, ζήτησε τον λόγο από τους νεαρούς και αμέσως σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε δύο φορές.

Το video-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας:

Τι ανέφερε το πόρισμα του ιατροδικαστή;

Το πόρισμα του ιατροδικαστή επισήμανε πως η μία από τις δύο σφαίρες από το υπηρεσιακό περίστροφο του Επαμεινώνδα Κορκονέα είχε διαπεράσει την καρδιά του μικρού Αλέξανδρου και εν συνεχεία είχε καρφωθεί στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο. Ο θάνατος του 15χρονου Αλέξη να σημειωθεί πως ήταν ακαριαίος.

Οι ειδικοί φρουροί αποχώρησαν από το σημείο και μετά ενημέρωσαν για το συμβάν λέγοντας πως είχαν δεχθεί επίθεση και υποστηρίζοντας πως η σφαίρα είχε εξοστρακιστεί.

Το κέντρο της Αθήνας «κάηκε» μέσα σε λίγα λεπτά:

Το κέντρο της Αθήνας μέσα σε λίγα μόνο λεπτά πήρε φωτιά. Αντιεξουσιαστές αλλά και πολίτες βγήκαν στους δρόμους.

Από τότε κάθε χρόνο μαθητές αλλά και οργανώσεις διαδηλώνουν κατά της αστυνομικής βίας και τονίζουν πως δεν θα ξεχάσουν ποτέ τι συνέβη το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Το τελευταίο «αντίο» στον 15χρονο Αλέξη:

Οι φίλοι, οι συγγενείς αλλά και όλη η Ελλάδα στις 9 Δεκεμβρίου του 2008 αποχαιρέτησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία που βρίσκεται στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Λίγα λόγια για τη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη:

Η δίκη πριν από λίγες ημέρες διακόπηκε για δεύτερη φορά λόγω του θανάτου του πατέρα του θύματος αλλά και των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα του που καθιστούσαν αδύνατη την παρουσία της στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της αναβολής που κατέθεσε ο συνήγορος της οικογένειας, Νίκος Κωνσταντόπουλος, αλλά διέκοψε για τις 23 Δεκεμβρίου.

Πορείες και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα:

Στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια. Στη συγκέντρωση θα δώσουν το παρών και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Λίγες ώρες αργότερα, στις 17:00 διάφορες ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Συγκεντρώσεις σ’ άλλες πόλεις της χώρας:

Θεσσαλονίκη (18.00, Καμάρα), Πάτρα (12.00, Παράρτημα), Βόλος (18.00, Θόλος), Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική), Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη), Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου) και Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ).

Εν όψει της πορείας που έχει ανακοινωθεί για την επέτειο από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, σταθμοί του μετρό θα κλείσουν σταδιακά. Συγκεκριμένα, με εντολή της ελληνικής αστυνομίας, ο σταθμός Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 15:00, και αυτός του Συντάγματος θα κλείσει στις 16:30.

.

Διαβάστε επίσης:

Συγκεντρώσεις για την 8η επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου- Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

The post «Μαύρη» επέτειος- 8 χρόνια από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου (Photos- Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα