Αναστασιάδης για Κυπριακό: Έχουν διασφαλιστεί πολλά και σημαντικά

09:17 6/12/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη πως έχουν διασφαλιστεί πολλά και σημαντικά κατά τις συνομιλίες για το Κυπριακό εξέφρασε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ.

«Μέχρι στιγμής έχουν διασφαλιστεί πολλά και σημαντικά στο τραπέζι των συνομιλιών για το Κυπριακό» σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Αναστασιάδης, συμπληρώνοντας ότι διάλεξε να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος απ’ το να καταλήξει σε αδιέξοδο

η διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με τον Κύπριο Πρόεδρο, αυτή ήταν η καλύτερη λύση. Ο ίδιος τόνισε πάντως πως όσα διεκδικεί στις διαπραγματεύσεις είναι πάντα έχοντας ως γνώμονα τις ανησυχίες και έγνοιες των Ελληνοκυπρίων.

Τούτες τις ημέρες υπήρξε το δίλημμα είτε να αφήναμε μετά από κάποια κρίση, που δημιουργήθηκε στο Μον Πελεράν να οδηγηθούμε σε ένα αδιέξοδο με απρόβλεπτα τα τετελεσμένα ή να επαναρχίσει ο διάλογος χωρίς τούτο να σημαίνει ότι μειώνεις ποσώς τις θέσεις που διεκδικείς έχοντας πάντα κατά νου τις έγνοιες και τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων

Ο κ. Αναστασιάδης συνέχισε στην τοποθέτησή του να εξηγεί τους λόγους που επέλεξε τον διάλογο απ’ το αδιέξοδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ότι προτίμησε να μην μείνει θεατής στις τακτικές και πολιτικές που ακολουθούνται, αλλά να αναλάβει ο ίδιος δράση με στόχο την λύση.

«Επέλεξα αντί να δω να ακολουθούνται τακτικές και πολιτικές, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη ρητορική του Τούρκου προέδρου των τελευταίων μηνών και ιδιαίτερα ημερών, αντί να δω να γίνονται ή να “πολιτογραφούνται” ως υπήκοοι του παράνομου καθεστώτος άλλοι 26.500, αντί να δω τον κίνδυνο που αντιμετωπίστηκε αλλού διεθνώς, δηλαδή μιας ενδεχόμενης ετυμηγορίας τάχα των Τουρκοκυπρίων για ενσωμάτωση, να μπω στον διάλογο».

Διαβάστε ακόμα:

Νέες συναντήσεις για το Κυπριακό μεταξύ Αναστασιάδη- Ακιτζί

The post Αναστασιάδης για Κυπριακό: Έχουν διασφαλιστεί πολλά και σημαντικά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα