ΔΝΤ: Μακριά ακόμα απ’ την συμφωνία- Μη επαρκή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα

07:35 6/12/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων να ήταν ιδιαίτερα θετικές μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup της Δευτέρας, με τον Πιερ Μοσκοβισί να τονίζει πως «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» και οι ΥΠΟΙΚ να έδωσαν την έγκρισή τους για την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ωστόσο, το ΔΝΤ για ακόμα μια φορά δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις των Ευρωπαίων και διατηρεί την δική του, σκληρή στάση.

Κατά το ΔΝΤ,

η συμφωνία είναι ακόμα μακριά, ενώ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι στόχοι που έχουν οριστεί.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος του Ταμείου δήλωσε πως «το ΔΝΤ καλωσορίζει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αλλά θεωρεί ότι δεν είναι επαρκή».

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ακόμα ότι το Ταμείο εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι στόχοι για πλεονάσματα μετά το 2018 δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,5%, καθώς οποιοσδήποτε υψηλότερος στόχος δεν είναι ρεαλιστικός.

Το Ταμεία έκανε κάλεσμα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες να παρουσιάσουν τα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν εάν ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα παραμείνει στο 3,5%.

Παράλληλα, αξιωματούχος του ΔΝΤ που επικαλούνται οι Financial Times υποστήριξε ότι δεν έγινε μεγάλη πρόοδος στο Eurogroup για την συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας πως «είμαστε ακόμη πολύ μακριά από μία συμφωνία».

Οι FT μεταδίδουν ότι το Ταμείο ξεκαθάρισε στους ΥΠΟΙΚ ότι δεν θα λάβει μέρος σε βαθύτερες συζητήσεις μέχρι να υπάρξει συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση.

The post ΔΝΤ: Μακριά ακόμα απ’ την συμφωνία- Μη επαρκή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα