Μάθε πως θα προστατέψεις τον τετράποδο φίλο σου από τη ζέστη!

13:51 12/7/2017 - Πηγή: iPop

Το καλοκαίρι αποτελεί την αγαπημένη εποχή του χρόνου. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί της έρχονται οι διακοπές, οι βόλτες και οι βουτιές στη θάλασσα. Η ζέστη επηρεάζει τόσο εσένα όσο και τον αγαπημένο σου τετράποδο φίλο. Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές θα είστε και οι δύο ικανοποιημένοι.

Ο πρώτος και ο πιο βασικός κανόνας είναι να μην εγκαταλείπεις το σκυλάκι σου μέσα στο αυτοκίνητο. Πιθανόν να το έχεις ακούσει στο παρελθόν.
Όμως όσο συχνά και να ειπώνεται είναι το βασικότερο λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες ζώων. Το αυτοκίνητο είναι ένας κλειστός χώρος που η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει πολύ γρήγορα. Ένα λεπτό είναι αρκετό για να στερήσει τη ζωή του τετράποδου φίλου σας.Είναι πολύ σημαντικό ο σκύλος να προστατεύεται από ενοχλητικά έντομα. Μέσα στον καύσωνα και τη ζέστη συχνά κουνούπια και μύγες έρχονται να ενοχλήσουν το ζωάκι σου με αποτέλεσμα να του ματώνουν με τα τσιμπήματα τους τα αυτιά. Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο που μπορεί να του συμβεί. Τα τσιμπήματα από έντομα μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα στην λειτουργία της καρδιάς του.Είναι σημαντικό να διατηρείς το χώρο που ξεκουράζεται ο σκύλος σου δροσερό. Καλό είναι να μην ξαπλώνει ο φίλος σου σε πάνω σε σημεία που υπάρχουν μέταλλα. Τα μέταλλα αποκτούν υψηλές θερμοκρασίες και μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα στο δέρμα και τις πατούσες του.Το ζωάκι σου θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε φρέσκο νερό. Είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσει να ξεπεράσει τη ζέστη. Οι σκύλοι τις περισσότερες φορές με την υπερβολική ζέστη προτιμούν να μένουν μέσα στο σπίτι. Μην ξεχνάς δεν είναι σαν τις γάτες που τους αρέσει να ξαπλώνουν στον ήλιο!Δημιούργησε μια μικρή πισίνα για τον φίλο σου. Δεν χρειάζεται να μπεις σε μεγάλο κόπο. Αρκεί μεγάλη λεκάνη με νερό για να πλατσουρίζει ο φίλος σου. Τα ζώα που αγαπούν το νερό, τους καλοκαιρινούς μήνες το λατρεύουν.Το τρίχωμα του ζώου δεν το προστατεύει από τα εγκαύματα. Γι’ αυτό αν παρατηρήσεις κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του όταν το αγγίζεις μίλα με το γιατρό του και σπεύσε να προμηθευτείς μια κρέμα για να το ανακουφίσεις από τον πόνο.

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος σου φίλος. Το καλοκαίρι αξίζει να του δώσεις λίγο περισσότερη προσοχή. Μην ξεχνάς το χειμώνα εσύ αγκαλιάζεις τη ζεστή του γούνα, το καλοκαίρι δεν πρέπει να τον διατηρείς δροσερό;

The post Μάθε πως θα προστατέψεις τον τετράποδο φίλο σου από τη ζέστη! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα