Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

12:09 12/7/2017 - Πηγή: iPop

Χιλιάδες στρέμματα δάσους παραδόθηκαν στις φλόγες στη Ζάκυνθο. Ωστόσο φαίνεται ότι το μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο σπεύδουν συνεχώς πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε την Τρίτη στην Κοινότητα Ορθονιές της Ζακύνθου. Καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό είχε ως συνέπεια να καούν χιλιάδες στρέμματα δασικού όγκου και παράλληλα να απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Η κατάσταση ήταν τόσο κρίσιμη

που κλήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τις γειτονικές περιοχές. Ακόμα και με το τελευταίο δρομολόγιο της ακτοπλοϊκής γραμμής Κυλλήνης Ζακύνθου έσπευσαν στο νησί συνολικά 9 πυροσβεστικά οχήματα από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αιγίου, Πατρών, Πύργου, Μεσολογγίου και Λεχαινών, με περίπου 20 πυροσβέστες.

Σήμερα το πρωί οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με οκτώ επιπλέον πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων. Παράλληλα έδρασαν εναέρια μέσα. Πλέον το μέτωπο έχει τεθεί υπό έλεγχο και αναμένεται σύντομα να σβήσει.

The post Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα