Μαλάλα Γιουσαφζάι: Η ακτιβίστρια που μετά την περιπέτεια που βίωσε, παντρεύτηκε και σκόρπισε χαρά και αισιοδοξία στο Instagram

17:46 10/11/2021 - Πηγή: iPop

Παντρεύτηκε η Μαλάλα και αυτή είναι η ευχάριστη είδηση της ημέρας. Το κορίτσι που το 2012 πηγαίνοντας στο σχολείο του, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν κατάφερε να επιβιώσει από αυτό το χτύπημα και έκτοτε μάχεται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Η Μαλάλα είναι ακτιβίστιρια και η νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης για το 2014.

Καμιά φορά βάζω τον εαυτό μου στη θέση άλλων ανθρώπων προσπαθώντας να φανταστώ πώς έχουν βιώσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα. Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πακιστάν σε μια περιοχή που ήταν υπό την κατάληψη

των Ταλιμπάν, έγραφε σε blog από την ηλικία των 11 για το πώς είναι η ζωή για τα κορίτσια στην περιοχή που ζει και το ότι τους στερούνταν το δικαίωμα της εκπαίδευσης. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν απάνθρωπες και δεν θυμίζουν σε τίποτα τον πολιτισμένο κόσμο που έχουν πια κατοχυρωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πώς είναι να ζεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Πώς να είναι να ξυπνάς σε έναν τόπο που σου απαγορεύουν την εκπαίδευση επειδή είσαι κορίτσι; Πώς είναι να ζεις σε μια φυλακή που άνθρωποι έχουν ορίσει καταχρώντας τα προσωπικά σου όρια αυθαίρετα; Πώς είναι να δέχεσαι μια σφαίρα στο κεφάλι επειδή εξέφρασες τη γνώμη σου και επειδή πηγαίνεις στο σχολείο;

Η Malala Yousafzai ποζάρει στο εξώφυλλο της British Vogue και λέει όσα έχουμε ανάγκη να ακούσουμε σήμερα

Η απόδειξη ότι η ζωή συνεχίζεται

Η έμπνευση που προσφέρει η ζωή της Μαλάλα, που η εικόνα της πια παρουσιάζεται ως σύμβολο, είναι μεγάλη. Με εμπνέουν οι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά σε αυτόν τον κόσμο. Που δε φοβούνται να υψώσουν το ανάστημά τους, που αν κάτι τους αδικεί παλεύουν με νύχια με δόντια για να αποκαταστήσουν τα προσωπική τους όρια που κάποιος τους έχεις καταχραστεί.

Η ζωή συνεχίζεται ευτυχώς! Ξεπέρασε τον πυροβολισμό της, έχοντας αποκατασταθεί η υγεία της και συνεχίζει να μάχεται για το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση. Τέλειωσε τις σπουδές της και τώρα συνεχίζει τη ζωή της με τον πιο όμορφο τρόπο. Φτιάχνοντας οικογένεια με τον άνθρωπό της.

Ο γάμος δεν είναι το παν θα μου πεις, δεν είναι όντως, μπορεί να είσαι single και να είσαι πολύ οκ με αυτό, δεν παντρεύονται όλοι οι άνθρωποι. Η Μαλάλα παντρεύτηκε και μοιράστηκε τη χαρά της στο Instagram ενημερώνοντας τους διαδικτυακούς της φίλους, γι΄ αυτό το κοινό ταξίδι που ξεκίνησαν με το σύζυγό της. Τους ευχόμαστε να ζήσουν μια υπέροχη ζωή μαζί!

Βιβλία αφιερωμένα σε γυναίκες που προσθέτουν το λιθαράκι τους στον αγώνα για ουσιαστική ισότητα

View this post on Instagram

A post shared by Malala (@malala)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μαλάλα Γιουσαφζάι: Η ακτιβίστρια που μετά την περιπέτεια που βίωσε, παντρεύτηκε και σκόρπισε χαρά και αισιοδοξία στο Instagram εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαλάλα Γιουσαφζάι, Instagram,malala giousafzai, Instagram