Μαγειρέψαμε τις αγκινάρες αλλιώς και πρέπει να τις δοκιμάσεις και εσύ

16:10 29/9/2021 - Πηγή: iPop

Οι αγκινάρες δεν είναι από τα φαγητά που θα λαχταρήσεις να φας και να πεις: «Να είχαμε τώρα αγκινάρες» ωστόσο βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για κοκκινιστές αγκινάρες και αξίζει να τις δοκιμάσεις, είναι γρήγορες, εύκολες και πολύ γευστικές και η παραλλαγή αυτή είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή και πρωτότυπη.

Υλικά: 1 συσκευασία αγκινάρες συσκευασμένεςΕλαιόλαδο (όσο να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας)1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρο ψιλοκομμένη4 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους1 κουτ.σούπας πελτές ντομάτας1 συσκευασία κον κασέ1
1/2 Lt ζεστό νερό αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο (είναι το μπαχαρικό που βάζω παντού και δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα)

Αγκινάρες ογκρατέν που θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Πώς θα φτιάξεις τις κοκκινιστές αγκινάρες;Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Παράλληλα κόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια βάζουμε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα και τις πατάτες και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά, ανακατεύοντας.Ρίχνουμε τον πελτέ και το κανκασέ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε στο μέτριο το μάτι και καπακώνουμε την κατσαρόλα.Μόλις δέσει το φαγάκι μας και μείνει με το λάδι του κατεβάζουμε από το μάτι. Σερβίρουμε ζεστό με τυρί (προαιρετικά)

Η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και θα λατρέψεις τις κοκκινιστές αγκινάρες και την παραλλαγή αυτή. Αν τη δοκιμάσεις, καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ήξερες ότι την πλειοψηφία των ημερών της εβδομάδας τρως μοναστηριακά φαγητά;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μαγειρέψαμε τις αγκινάρες αλλιώς και πρέπει να τις δοκιμάσεις και εσύ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα