Λάθη που κοστίζουν στη γυμναστική

08:03 8/9/2014 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν αρκετά λάθη που κοστίζουν στη γυμναστική, ειδικά όταν είσαι αρχάριος. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τραυματιστείς ή να προξενήσεις κάποιο πρόβλημα στο σώμα σου, έστω και άθελά σου. Γι” αυτό το λόγο πρέπει να προσέξεις.

Μπορεί οι ασκήσεις να είναι σημαντικές, αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα, τα οποία πρέπει να προσέξουμε, για να βεβαιωθούμε πως δεν θα τραυματιστούμε. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι κάνεις και κατά πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το σώμα σου. Διάβασε προσεκτικά τις παρακάτω προτάσεις και φρόντισε να τις ακολουθήσεις.

Διατάσεις

Πριν να ξεκινήσεις με τις ασκήσεις σου πρέπει να κάνεις μερικές διατάσεις. Όταν πιέζεις τον οργανισμό σου, δίχως να έχεις προετοιμάσει τους μυς σου, τότε θα νιώσεις κάποιες ενοχλήσεις και σε μερικές περιπτώσεις έντονους πόνους. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας της προπόνησης σου, το να κάνεις προθέρμανση.

Σταματάς

Όταν νιώθεις πιεσμένος πρέπει να δώσεις λίγο ακόμα, πριν να τελειώσεις την άσκηση σου. Αν τα παρατάς με το παραμικρό, τότε χάνεις το χρόνο σου και δεν κάνεις σωστά τις ασκήσεις σου. Μια ακόμα ανάσα είναι σημαντική για να τα καταφέρεις. Μην το φοβάσαι, μια ανάσα είναι.

Βιάζεσαι

Όταν σηκώνεις βάρη, πάνω στην ένταση της στιγμής, βιάζεσαι και δίνεις μεγάλο ρυθμό ταχύτητας στην άσκηση. Φρόντισε να μην το ξανακάνεις και να κάνεις την άσκηση με τους απλούς ρυθμούς. Η βιαστική άσκηση είναι σίγουρος τραυματισμός.

The post Λάθη που κοστίζουν στη γυμναστική appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα