Trump: Λύση ακόμη και με ένα κράτος, χωρίς δημιουργία ανεξάρτητης Παλαιστίνης

20:20 15/2/2017 - Πηγή: iPop

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν από κοινού στον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, με φόντο το ζήτημα της Παλαιστίνης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ο D. Trump χαρακτήρισε «πολύ άδικη» την μεταχείριση των Ηνωμένων Εθνών προς το Ισραήλ. Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα

προς τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, «να αναστείλει, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα, τον νέο εποικισμό παλαιστινιακών εδαφών».

Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι δεν δεσμεύεται από τη λύση των δύο κρατών στην Παλαιστίνη, αλλά θα μείνει ικανοποιημένος από τη λύση, η οποία θα αφήνει ευχαριστημένες και τις δύο πλευρές, τόσο τους Ισραηλινούς, όσο και Παλαιστίνιους, ανεξάρτητα από το εάν αυτή θα περιλαμβάνει ένα ή δύο κράτη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε θετικός στην εξέταση μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ από το Tel Aviv στην Ιερουσαλήμ.

.@POTUS: "You're going to see a lot of love." pic.twitter.com/j64PLEq470

Fox News (@FoxNews) February 15, 2017

Από την πλευρά του, ο Benjamin Netanyahu τόνισε ότι προϋπόθεση για την επίλυση του παλαιστινιακού είναι η αποδοχή από τους Παλαιστίνιους της ύπαρξης του Ισραήλ ως εβραϊκού κράτους.

«Τι εννοεί ο Mahmoud Abbas όταν μιλά για δύο κράτη; Θα έχουμε δίπλα μας π.χ. μια Κόστα Ρίκα ή ένα νέο Ιράν, ένα ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κράτος που θα μάχεται για την καταστροφή του Ισραήλ;», διερωτήθηκε ο Ισραηλινός ηγέτης.

“Israel has no better ally than the United States…the United States has no better ally than Israel.” – @Netanyahu https://t.co/OhpHFuSivL pic.twitter.com/Yubx8Ngp89

Fox News (@FoxNews) February 15, 2017

And we're off pic.twitter.com/lryg8bQAGY

— Olivier Knox (@OKnox) February 15, 2017

Photo: REUTERS/KEVIN LAMARQUE, PABLO MARTINEZ MONSIVAIS/AP, REUTERS/Kevin Lamarque

The post Trump: Λύση ακόμη και με ένα κράτος, χωρίς δημιουργία ανεξάρτητης Παλαιστίνης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα