Κρίσιμη εβδομάδα για την αξιολόγηση | Διαφωνίες κι αβεβαιότητα

07:59 6/3/2017 - Πηγή: iPop
| Διαφωνίες

Κρίσιμη θεωρείται η εβδομάδα η οποία μόλις ξεκίνησε για την δεύτερη αξιολόγηση, ενώ οι μέχρι στιγμής συναντήσεις Κυβέρνησης και Θεσμών δεν έχουν καταφέρει να γεφυρώσουν το χάσμα το οποίο υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τα εργασιακά, αλλά και το αφορολόγητο όριο παραμένουν «αγκάθια», με την ελληνική πλευρά και τους δανειστές να επιμένουν στις αρχικές τους θέσεις.

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται – χωρίς, όμως, να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί- να γίνει ακόμα μια προσπάθεια προσέγγισης των δύο πλευρών, με το ελληνικό επιτελείο και τους επικεφαλής των Θεσμών να κάθονται

εκ νέου στο τραπέζι της συζήτησης.

Αυτό το οποίο έχει διαπιστωθεί απ’ τις μέχρι στιγμής συναντήσεις είναι ότι η ελληνική πλευρά ουσιαστικά διαπραγματεύεται με το ΔΝΤ, καθώς είναι εκείνο το οποίο επιθυμεί και τις περισσότερες παρεμβάσεις.

Το ΔΝΤ φαίνεται ότι δεν υποχωρεί κι επιμένει στην ψήφιση μέτρων στο 2% του ΑΕΠ μέσω μείωσης του αφορολόγητου και περικοπής της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων. Παράλληλα, οι δύο πλευρές δεν τα βρίσκουν αναφορικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία προτείνει η Κυβέρνηση.

Η συνάντηση της Κυριακής των κ.κ. Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου με τους Θεσμούς ήταν άκαρπη, καθώς οι δανειστές -και ιδιαίτερα το ΔΝΤ- έδειξαν για ακόμα μια φορά την σκληρή τους στάση, απορρίπτοντας την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ επανέλαβαν το αίτημα για απελευθέρωση του ποσοστού των απολύσεων.

Οι τεχνικές συζητήσεις για τα μέτρα και τα αντίμετρα, αλλά και τα δημοσιονομικά έχουν ξεκινήσει απ’ την Κυριακή κι αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

The post Κρίσιμη εβδομάδα για την αξιολόγηση | Διαφωνίες κι αβεβαιότητα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα