Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων στη θάλασσα της Ιαπωνίας

07:42 6/3/2017 - Πηγή: iPop

Σε νέα εκτόξευση πυραύλων προχώρησε η Βόρεια Κορέα το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με αξιωματούχους του στρατού της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Οι συνολικά τέσσερις πύραυλοι, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν, είχαν τροχιά προς την βορειοδυτική θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας.

Σημειώνεται πως η Βόρεια Κορέα είχε προειδοποιήσει προ ολίγων ημερών για αντίποινα σχετικά με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ.

Η

Σεούλ αναφέρει ότι οι πύραυλοι δεν είχαν χαρακτηριστικά βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM), οι οποίοι θα μπορούσαν να απειλήσουν τις ΗΠΑ.

Η πτήση των πυραύλων κάλυψε 100 χλμ απόσταση, αγγίζοντας τα 260 χλμ ύψος.

Το υπουργείο Άμυνας στο Τόκιο ανακοίνωσε ότι οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θαλάσσια περιοχή της βορειοδυτικής ακτής της Ιαπωνίας σε απόσταση 300 χλμ.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις πύραυλοι κατέπεσαν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας σε απόσταση 300-350 χιλιομέτρων από τη χερσόνησο Όγκα, στη νομαρχία Ακίτα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι οι ΗΠΑ προς το παρόν δεν βλέπουν ότι η Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Photo: AP

The post Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων στη θάλασσα της Ιαπωνίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα