Κρεμώδη σπαγγέτι Aglio e Olio με αμύγδαλα για μία διαφορετική αλλά πεντανόστιμη μακαρονάδα

15:07 25/10/2020 - Πηγή: iPop

Το σπαγγέτι Aglio e Olio με αμύγδαλα είναι τόσο εύκολο για να το φτιάξεις που μπορείς είτε να το μαγειρέψεις για ένα γρήγορο βραδινό είτε εάν έχεις επισκέψεις και δεν θέλεις να περάσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα αλλά ούτε να παραγγείλετε απ’ έξω. Αυτή η συνταγή θα ευχαριστήσει όλους τους καλεσμένους σου. Με πολύ λίγη προσπάθεια! Είναι η λύση για τις μέρες που θες να φας κάτι νόστιμο

αλλά δεν έχεις πάει στο σούπερ μάρκετ και έτσι δεν έχεις πολλές επιλογές για το τι να μαγειρέψεις. Το Aglio e Olio σημαίνει κυριολεκτικά το ελαιόλαδο και το σκόρδο στα ιταλικά. Το Spaghetti Aglio e Olio είναι μια παραδοσιακή συνταγή ζυμαρικών από τη Νάπολη.

Τι θα χρειαστείς για το σπαγγέτι Aglio e Olio με αμύγδαλα1 πακέτο μακαρόνια2 σκ. σκόρδοελαιόλαδοαμύγδαλα1 κ.σ. βούτυρο300 ml. κρέμα γάλακτοςμαϊντανόςπαρμεζάνα για σερβίρισμα.

Αντί για μαϊντανό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σχοινόπρασο όπως αντίστοιχα αν δεν έχεις αμύγδαλα, μπορείς εύκολα να τα αντικαταστήσεις με καρύδια, πεκάν ή κάσιους.

Πώς θα φτιάξεις το σπαγγέτι Aglio e Olio με αμύγδαλαΒάζουμε μία κατσαρόλα να βράσει με νερό, λίγο αλάτι και λίγο λάδι.Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο το οποίο το έχουμε κόψει σε λεπτές φλοίδες. Μαγειρεύουμε έως ότου το σκόρδο αρχίσει να παίρνει χρυσό καφέ χρώμαΤο αφαιρούμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το μαϊντανό, τα αμύγδαλα και στη συνέχεια βούτυρο.Όταν το βούτυρο λιώσει τελείως, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα, αφήνουμε το 1/2 + 1/8 φλιτζάνι μαγειρικό νερό από τα μακαρόνια και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα.Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.Τέλος, στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με παρμεζάνα.

Αν θες να το κάνεις πιο ελαφρύ μπορείς να το φτιάξεις χωρίς το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κρεμώδη σπαγγέτι Aglio e Olio με αμύγδαλα για μία διαφορετική αλλά πεντανόστιμη μακαρονάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα