Κορονοϊός: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις στις παραλίες | Τα νέα κρούσματα

18:40 14/5/2020 - Πηγή: iPop

Ποια τα κρούσματα στις 14 Μαΐου, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα και τι ισχύει σχετικά με μετακινήσεις και οργανωμένες παραλίες, με βάση όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς; 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου, 10 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας φτάνει τα 2.770. Από τα κρούσματα αυτά το 55.3% αφορά άνδρες.

Από

τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 610 (22%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 1.409 (51%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 10 (41.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 71 έτη και το 96% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. 90 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφηκε ένας νέος θάνατος με τον αριθμό των θανάτων από τον ιό αυτό μέχρι σήμερα να φτάνει τους 156 συνολικά στη χώρα. Οι 41 ήταν γυναίκες (26.3%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 116.233 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Πέρα από τα κρούσματα στις 14 Μαΐου, ο κ. Τσιόδρας μίλησε ακόμα για την αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον κορονοϊό, ο οποίος είναι άγνωστο αν θα φύγει κάποια στιγμή από τις ζωές μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς θύμισε πως τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, από νομό σε νομό, την Κρήτη και την Εύβοια. Πρόθεση είναι από τις 25 Μαΐου να ξεκινήσουν οι ελεύθερες μετακινήσεις και στα υπόλοιπα νησιά, κι εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά.

Σχετικά με τις οργανωμένες παραλίες που πρόκειται να ανοίξουν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται, καθώς και στα αυστηρά πρόστιμα που θα επιβληθούν στις επιχειρήσεις που δε θα τηρήσουν τα μέτρα στις παραλίες.

Διαβάστε εδώ όλους τους κανόνες των οργανωμένων παραλιών.

Τα πρόστιμα αυτά στην πρώτη παράβαση θα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και τις  20.000 ευρώ, αναλόγως των τετραγωνικών μέτρων, ενώ η λειτουργία της επιχείρησης θα αναστέλλεται για 30 ημέρες. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, τόσο το πρόστιμο, όσο και το διάστημα αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης θα τριπλασιάζεται, δηλαδή η επιχείρηση θα κλείνει για 90 ημέρες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Ανοίγουν οι δρόμοι για την Εύβοια τελικά | Διευκρίνιση απ’ το υπουργείο

Photo: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το άρθρο Κορονοϊός: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις στις παραλίες | Τα νέα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα