Ανοίγουν οι δρόμοι για την Εύβοια τελικά | Διευκρίνιση απ’ το υπουργείο

15:35 14/5/2020 - Πηγή: iPop

Μετά την σύγχυση που προκλήθηκε απ’ τη δήλωση του Γιάννη Πλακιωτάκη, το υπουργείο Ναυτιλίας διευκρινίζει ότι θα είναι ελεύθερη η μετακίνηση για την Εύβοια απ’ την Δευτέρα 18 Μαΐου.

Τι ακριβώς ισχύει για τη μετακίνηση για την Εύβοια;

Συγκεκριμένα, απ’ το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διευκρινίζεται ότι για την Εύβοια, από Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, οι οδικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες, ενώ για τις ακτοπλοϊκές

μετακινήσεις ισχύει ό,τι και για τα υπόλοιπα νησιά.

Η διευκρίνιση για την μετακίνηση για την Εύβοια ήρθε μετά από δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός είπε ότι τόσο η Εύβοια όσο και η Λευκάδα εντάσσονται στην κατηγορία των νησιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση μελετά από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, εκτός από τις μετακινήσεις στην Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, να επιτρέπονται και οι μετακινήσεις προς Σαλαμίνα, Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο Ύδρα και Σπέτσες.

Για τα υπόλοιπα νησιά, ο σχεδιασμός μένει για την ώρα ως έχει, δηλαδή η μετακίνηση να επιτρέπεται από τις 25 Μαΐου.

Για τα ταξίδια με πλοία, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι ξεκινούν με πρωτόκολλο χωρητικότητας στο 50%, κάτι που όπως σημείωσε θα αλλάξει στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για τη χρήση μάσκας, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι θα είναι υποχρεωτική για προσωπικό και ταξιδιώτες σε όλους τους χώρους του πλοίου, ακόμα και στο κατάστρωμα.

Σχετικά με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπονται τα οργανωμένα θαλάσσια σπορ, παρά μόνο όσα γίνονται με ιδιωτικά μέσα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Πότε θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις στα νησιά; Τι ισχύει για τις εκκλησίες από 17 Μαΐου;

Photo: Theofilos Koutroumanis / Unsplash

Το άρθρο Ανοίγουν οι δρόμοι για την Εύβοια τελικά | Διευκρίνιση απ’ το υπουργείο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανοίγουν, Εύβοια, | Διευκρίνιση ’,anoigoun, evvoia, | diefkrinisi ’