Κορονοϊός: Το Σάββατο οι αποφάσεις για το εάν κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα- Ξανά πάνω από 3.000 τα κρούσματα

18:45 13/11/2020 - Πηγή: iPop

Το Σάββατο οι αποφάσεις για το εάν κλείνουν τα σχολεία στην Ελλάδα από Δευτέρα, ενώ την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση φαίνεται πως προετοιμάζεται γι’ αυτό αφού εκδόθηκε εγκύκλιος σχετικά με τις άδειες ειδικού σκοπού των γονέων.

Στην ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορονοϊό συμμετείχε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν»

και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία ενημέρωσε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για τα σχολεία.

Δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία. Θα παρθούν όμως άμεσα. Αύριο είναι πιθανό να υπάρξουν νέες αποφάσεις.

Απ’ την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε για ακόμα μια φορά την ανάγκη να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών. «Οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνονται αυστηρά για σοβαρούς λόγους. Τα καταστήματα θα κλείνουν πλέον στις 8.30. Εξαιρείται η εστίαση. Καλούμε όλους τους οργανισμούς να κάνουν χρήση της τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις βόλτες με το κατοικίδιό σου στο lockdown

Κλείνουν τα σχολεία;

Μπορεί προς το παρόν η Κυβέρνηση επίσημα να λέει ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις, όμως, όλα φαίνεται πως οδηγούν στο να κλείσουν τα σχολεία. Μάλιστα, στην ενημέρωση της Παρασκευής είχε αρχικά ανακοινωθεί πως θα συμμετείχε και η Νίκη Κεραμέως, όμως, τελευταία στιγμή αυτό άλλαξε.

Στο μεταξύ, η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για τις άδειες ειδικού σκοπού αναφέρει χαρακτηριστικά, υπονοώντας έμμεσα ότι όντως κλείνουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα:

Δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας και συνεπεία αυτής της πλήρους αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στο πλαίσιο αντιμετώπισης και περιορισμού της διασποράς του COVID-19, για όσο διάστημα διαρκεί αυτή, υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020, όπως εν συνεχεία τροποποιήθηκε και ισχύει, και στις οποίες προβλέπεται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, η χορήγηση στους γονείς υπαλλήλους άδειας ειδικού σκοπού ή της διευκόλυνσης του μειωμένου ωραρίου που προβλέπεται στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου.

Η ενημέρωση απ’ τον ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα (13/11/2020)

Κι ενώ αναμένεται η απόφαση για το εάν θα κλείσουν τα σχολεία, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.038 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 69.675, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

4.601 (6.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18334 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

336 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 100 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 362 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 997 θανάτους συνολικά στη χώρα. 399 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κορονοϊός: Το Σάββατο οι αποφάσεις για το εάν κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα- Ξανά πάνω από 3.000 τα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Σάββατο, Ελλάδα- Ξανά, 3 000,koronoios, savvato, ellada- xana, 3 000