Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι το κουτάβι σου μεγάλωσε κι έγινε σκύλος

14:22 13/11/2020 - Πηγή: iPop

Ο δικός σου τετράποδος φίλος τι είναι; Κουτάβι ή σκύλος; Μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά; Κι όμως υπάρχει και είναι μεγάλη!

Η μετάβαση από το κουτάβι στην ενηλικίωση μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένη για πολλούς κι ίσως και για σένα που δεν έχεις ακόμα καταλάβει αν το δικό σου κατοικίδιο είναι τελικά κουτάβι ή σκύλος. Αν δεν ξέρεις ακόμα αν μεγάλωσε αρκετά το σκυλάκι σου ώστε να σταματήσει να θεωρείται κουτάβι, τότε μην αγχώνεσαι. Σου

έχουμε τον τρόπο για να το καταλάβεις.

Unsplash/ Berkay Gumustekin

Δεν θα επικεντρωθούμε βέβαια στη ράτσα του σκύλου, γιατί αυτό μπορεί να σου το πει καλύτερα ο κτηνίατρος, αλλά στα χαρακτηριστικά που μαρτυρούν την ενηλικίωση στον σκύλο σου.

Πώς θα καταλάβεις ότι το κουτάβι σου δεν είναι πλέον κουτάβι, αλλά σκύλος;

Δεν είναι τόσο δραστήριος όσο πριν. Είναι λογικό ο σκυλάκος σου μεγαλώνοντας να μην τρέχεις 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, πάνω-κάτω. Ίσως να χαίρεσαι γι’ αυτό λιγάκι κατά βάθος, όμως ο πιθανός λόγος που συμβαίνει είναι γιατί μεγαλώνει.

Κουράζεται περισσότερο. Ένα κουτάβι κοιμάται περισσότερο, αλλά έχει και περισσότερη ενέργεια. Ένα ενήλικας σκύλος μπορεί να κουραστεί πιο γρήγορα απ’ το παιχνίδι κι ίσως παρατηρήσεις μια μικρή πτώση στα επίπεδα ενέργειάς του.

Pexels

Γρυλίζει. Ένα μικρό κουταβάκι δεν μπορεί να γρυλίσει και τόσο καλά. Όμως, ο σκύλος σου που έχει μεγαλώσει γρυλίζει περισσότερο, ενώ θα φοβηθεί και λιγότερο όταν θα έρθει η ώρα να σε προστατεύσει.

Παίρνει βάρος. Μεγαλώνοντας το σκυλάκι σου θα αρχίσει να παίρνει μερικά κιλά, είναι φυσιολογικό, οπότε θα πρέπει να δώσεις κι εσύ λίγη παραπάνω προσοχή στη διατροφή του.

Φυσικά μπορείς να παρατηρήσεις, ακόμα, τα δόντια του, που σίγουρα θα έχουν μεγαλώσει πολύ αν έχει γίνει πλέον σκύλος και δεν είναι πια κουτάβι, αλλά και τη συμπεριφορά του. Ένα σκύλος που έχει μεγαλώσει και εκπαιδεύεται και σωστά, έχει μια καλύτερη συμπεριφορά και πλέον καταλαβαίνει τι του λες και τι ζητάς από αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αγχώνεσαι, ο σκύλος σου μεγαλώνει φυσιολογικά, είτε μπορείς να καταλάβεις αν είναι κουτάβι ακόμα, είτε όχι. Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη που δεν πρέπει να σε ανησυχεί. Μπορείς να συνεχίζεις να παίζεις το ίδιο ευχάριστα και με τον ενήλικο σκύλο σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι το κουτάβι σου μεγάλωσε κι έγινε σκύλος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα