5 μυστικά για ένα καθαρό σπίτι χωρίς σκόνη!

14:25 4/9/2020 - Πηγή: iPop

Η μάχη με τη σκόνη φαίνεται πως είναι αιώνια… Και δυστυχώς σχεδόν πάντα κερδίζει εκείνη! Όχι πια. Έχουμε 5 μυστικά για ένα καθαρό σπίτι χωρίς σκόνη!

Η σκόνη υπάρχει παντού, όχι μόνο εκεί όπου την βλέπεις. Και είναι ύπουλη γιατί μπορεί να κάνει ακόμα και το πιο καθαρό σπίτι να είναι βρώμικο. Άσε που αν έχεις αλλεργίες, μπορεί πραγματικά να σε ταλαιπωρήσει πολύ.

Ακολούθησε αυτές τις 5 συμβουλές για να έχεις καθαρό σπίτι χωρίς σκόνη!2 πατάκια στην είσοδο

Είναι μια έξυπνη λύση για να αποφύγεις να μπαίνει πολλή σκόνη μέσα στο

σπίτι. Ουσιαστικά, θα βάλεις ένα χαλάκι εισόδου στην εξωτερική πλευρά της πόρτας κι ένα δεύτερο στην εσωτερική.

Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψεις τη μεταφορά σκόνης, βρωμιάς και λάσπης μέσα στο σπίτι. Μην ξεχάσεις, να κάνεις το ίδιο και εάν έχεις δεύτερη πόρτα στο σπίτι σου. Και φυσικά φρόντιζε να τα πλένεις συχνά αυτά τα χαλάκια!

Περιποιήσου τον τετράποδο φίλο σου

Τα κατοικίδια ζώα μπορεί να κουβαλάνε πάνω τους πολλή σκόνη και βρωμιά απ’ τις βόλτες έξω ή ακόμα κι απ’ αυτήν που μπαίνει απ’ τα παράθυρα. Οι γάτες ειδικά που αγαπούν τα περβάζια είναι ένα τέλειο μέσο για να μεταφερθεί η σκόνη στο εσωτερικό του σπιτιού.

Να πλένεις και να βουρτσίζεις τακτικά το κατοικίδιό σου, ενώ να σκουπίζεις το κρεβατάκι του με ηλεκτρική σκούπα.

Παράθυρα και μπαλκονόπορτες

Το καλοκαίρι, είναι υπέροχο να ανοίγεις τα παράθυρα και να αφήνεις τον αέρα να μπαίνει μέσα στο σπίτι… μαζί με τη σκόνη! Όμως, αν θέλεις πιο καθαρό σπίτι, θα πρέπει να ανοίγεις τα παράθυρα με μέτρο, να έχεις σίτες και το πιο σημαντικό: Να έχεις καθαρά μπαλκόνια!

reshot.comΑπό πάνω προς τα κάτω

Πάντα να ξεκινάς να ξεσκονίζεις από πάνω προς τα κάτω και να αφήνεις για το τέλος αυτές τις επιφάνειες που είναι πιο χαμηλά. Διαφορετικά, ό,τι ξεσκονίζεις θα γεμίζει ξανά με σκόνη!

Σωστά μέσα καθαρισμού

Χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα για μεγάλες επιφάνειες και ένα πανί μικροϊνών για πιο μικρές επιφάνειες. Το πανάκι με μικροϊνες παγιδεύει σωστά τη σκόνη και δεν την μεταφέρει απλά από ένα σημείο σ’ ένα άλλο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

5 πράγματα μέσα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζεις κάθε μέρα

Photo: Pexels

Το άρθρο 5 μυστικά για ένα καθαρό σπίτι χωρίς σκόνη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 μυστικά για ένα καθαρό σπίτι χωρίς σκόνη!,