Κορονοϊός: Πάνω από 1.722.000 τα κρούσματα παγκοσμίως | Πόσα είναι στην Ελλάδα;

19:01 11/4/2020 - Πηγή: iPop
| Πόσα

Περισσότερα από 1.722.000 είναι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού παγκοσμίως με την Ισπανία να είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον ιό και την Ιταλία να την ακολουθεί. Πόσα είναι, όμως, τα κρούσματα στην Ελλάδα; 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 11 Απριλίου, 72 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει

τα 2.081. Από τα κρούσματα αυτά το 56,8% αφορά άνδρες.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 555 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 796 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έχουν συνολικά διενεργηθεί 37.344 εργαστηριακοί έλεγχοι.

75 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 67 έτη και το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 15 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ακόμα, 3 νέους καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό να φτάνει τους 93 με 26 γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 72 έτη και το 90% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, συνολικά σε καραντίνα στη χώρα βρίσκονται 5.500 άτομα τα οποία ελέγχονται καθημερινά, ενώ σχετικά με την κατάσταση στη Λάρισα, τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν 462 τεστ και επιβεβαιωθήκαν 25 θετικά κρούσματα.

Να θυμίσουμε πως οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές και τη Μεγάλη Εβδομάδα για τους πιστούς, ενώ η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν να πάει στην Εκκλησία. Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό.

Επιπλέον, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Το νέο συγκινητικό βίντεο της Πολιτικής Προστασίας υπό τη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου. 

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Κλειστές οι επιχειρήσεις μέχρι 27 Απριλίου | Ποιοι εξαιρούνται;

Το άρθρο Κορονοϊός: Πάνω από 1.722.000 τα κρούσματα παγκοσμίως | Πόσα είναι στην Ελλάδα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα