Κορονοϊός: Νέα μέτρα για ΜΜΜ και πτήσεις μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

15:25 14/3/2020 - Πηγή: iPop

Τρεις οι θάνατοι και 190 τα κρούσματα πλέον στην Ελλάδα με τα μέτρα για τον κορονοϊό να αυξάνονται και να αυστηροποιούνται μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Τα μέτρα έγιναν πιο αυστηρά προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Το Σάββατο 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου με κύριο θέμα την εξάπλωση του κορονοϊού. Τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όπως είναι γνωστό, από

σήμερα Σάββατο κλειστά θα παραμείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery και take away, οι βιβλιοθήκες, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα αισθητικής. Πολύ περισσότερο αναμένεται να κλείσουν και τα πρακτορεία τυχερών παιγνίων καθώς και τα πάρκα αναψυχής. Την ίδια στιγμή κλείνουν κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μασάζ, οίκοι ανοχής και κέντρα τατουάζ .

Κανονικά θα λειτουργήσουν φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) καταστήματα λιανικού εμπορίου και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Τι άλλο αποφασίστηκε; Ποια τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό;

Στο 50% πρέπει να λειτουργούν τα ΜΜΜ

Στα πλαίσια του ότι πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός, είναι απαραίτητο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να λειτουργούν με το 50% των επιβατών τους. Να θυμίσουμε πως έχει διακοπεί η υποχρέωση των επιβατών να επιβιβάζονται στα λεωφορεία μόνο από την μπροστινή πόρτα.

Τέλος οι πτήσεις από και προς την Ιταλία

Σταματούν όλες οι πτήσεις από και προς την Ιταλία, ακόμα κι αυτές που συνεχίζονταν μέχρι και τώρα. Ζητήθηκε, ακόμα, η αυστηροποίηση των ελέγχων για εκείνους που παραβιάζουν το νόμο δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Αύξηση προσωπικού του 1135

Αποφασίστηκε, επίσης, να αυξηθεί το προσωπικό στην υπηρεσία 1135 και συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός με τους δήμους για την λειτουργία του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους. Επιπλέον, συζητήθηκε η πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές, που θα βρίσκονται στις θέσεις τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Καθημερινή ενημέρωση από Τσιόδρα-Χαρδαλιά

Ξεκινώντας από αύριο κι όλας θα γίνεται στις 18.00 ενημέρωση των πολιτών από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά σε καθημερινή βάση, ώστε οι πολίτες να είναι κι επισήμως ενημερωμένοι για τις εξελίξεις με τον κοροναϊό.

Χρήσιμες ερωτο-απαντήσεις για τον κορονοϊό. 

Διαβάστε ακόμα:

Τρίτος θάνατος λόγω κορονοϊού | Τι κλείνει και τι λειτουργεί

Photo: Pixabay

Το άρθρο Κορονοϊός: Νέα μέτρα για ΜΜΜ και πτήσεις μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, ΜΜΜ, Μαξίμου,koronoios, mmm, maximou