Κορονοϊός: Νέα κρούσματα την Πρωτομαγιά, αλλά κανένας νεκρός

18:21 1/5/2020 - Πηγή: iPop

Την Πρωτομαγιά τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό. Όμως, ποια τα νέα κρούσματα την Πρωτομαγιά; 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 1η Μαΐου, 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.612. Από τα κρούσματα αυτά το 55.5% αφορά άνδρες.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 593 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 1.291 (49.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 8 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 67 έτη και το 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 75 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος από τον νέο κορονοϊό με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον ιό αυτό μέχρι σήμερα να φτάνει τους 140 με 37 (26.4%) γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 77.251 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Να θυμίσουμε φυσικά πως ασχέτως με τα κρούσματα την Πρωτομαγιά, τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου, όπως έχει επαναλάβει πολλές φορές ο κ. Χαρδαλιάς. Επιπλέον, τα μέτρα για την Πρωτομαγιά είναι ιδιαίτερα αυστηρά, ενώ δεν επιτρέπονται μετακινήσεις χωρίς λόγο. Έλεγχοι στους δρόμους και πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα για την Πρωτομαγιά

Την Δευτέρα 4 Μαΐου ανοίγουν και τα πρώτα καταστήματα μετά από αρκετό καιρό που ήταν κλειστά λόγω του lockdown. Ωστόσο, απαραίτητη είναι η χρήση χειρουργικής μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κομμωτήρια, καταστήματα. Φυσικά και το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι υψηλό και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με αυτά της άσκοπης μετακίνησης που ισχύει έως τις 4 Μαΐου, δηλαδή στα 150 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Τι θα αλλάξει στη ζωή μας από 4 Μαϊου | Ποια καταστήματα ανοίγουν, πώς θα λειτουργούν

Photo: Unsplash

Το άρθρο Κορονοϊός: Νέα κρούσματα την Πρωτομαγιά, αλλά κανένας νεκρός εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα