Κορονοϊός: Επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα; Πόσο έτοιμος είσαι;

13:30 30/5/2020 - Πηγή: iPop

Επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα; Είσαι σίγουρος έτοιμος να βγεις έξω και να γυμναστείς -σε ανοιχτό χώρο φυσικά- με άλλα άτομα γύρω σου; 

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν ανοίξει και πλέον μπορείς να πηγαίνεις να περπατάς και να γυμνάζεσαι εκεί αντί να κάνεις μόνος σου γυμναστική στο σπίτι ή να περπατάς στα στενά της περιοχής σου.

Φυσικά οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν ανοίξει, αλλά έχοντας μαζί σου συμπληρωμένο το δελτίο καταγραφής αθλούμενου. Το «Δελτίο καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα» είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμο στη διεύθυνση της ΓΓΑ, όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην ενότητα “Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους”.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να γυμναστείς; 

Ωστόσο, πέρα από το έχεις μαζί σου συμπληρωμένο το παραπάνω δελτίο είναι καλό και να ξέρεις κατά πόσο μπορείς και είναι ασφαλές να γυμνάζεσαι σε μια αθλητική εγκατάσταση. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι η επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα που θα κάνεις θα είναι και ασφαλής, τότε δεν έχεις παρά να κάνεις το τεστ και να σιγουρευτείς.

Το τεστ αυτό, που βρίσκεται αναρτημένο ηλεκτρονικά και στο επίσημο site του ΕΟΔΥ, είναι πολύ απλό. Απαντώντας σε 3 ερωτήσεις θα μάθεις κατά πόσο μπορείς να αθληθείς ή είναι καλύτερο να παραμείνεις στο σπίτι.

Αν απαντήσεις ΝΑΙ έστω και σε μία ερώτηση, τότε καλό θα ήταν να παραμείνεις στο σπίτι σου και να ενημερώσεις τον προσωπικό σου ιατρό. Μόνο αν έχεις απαντήσει ΟΧΙ σε όλες τις ερωτήσεις μπορείς να επιστρέψεις στην άθληση.

Δες τις 3 αυτές ερωτήσεις και κάνε το τεστ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Το πρόγραμμα γυμναστικής που χρειάζεται προσοχή λόγω κορονοϊού

Photo: Pexels

Το άρθρο Κορονοϊός: Επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα; Πόσο έτοιμος είσαι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords