4 συχνά λάθη που κάνεις με την προστατευτική μάσκα

19:32 29/5/2020 - Πηγή: iPop

Οι προστατευτικές μάσκες έχουν γίνει κομμάτι της νέας πραγματικότητας και η χρήση τους συνίσταται ειδικά σε ορισμένους χώρους. Όμως, δεν αρκεί απλά να φοράς μια προστατευτική μάσκα. Το ότι φοράς τη μάσκα δεν σημαίνει ότι είσαι προστατευμένος και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι προστατεύεις και τους γύρω σου.

Οι μάσκες έχουν ως στόχο να προλαμβάνουν την εξάπλωση του κορονοϊού και μόνο με τη σωστή χρήση τους μπορούμε να πούμε ότι

είμαστε προστατευμένοι, καθώς υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί ασθενείς που μπορεί να κουβαλάνε τον ιο χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Ποια είναι πιο συχνά λάθη που κάνεις με την προστατευτική μάσκα#1 Η μάσκα καλύπτει μόνο το πρόσωπό σου

Αν φοράς τη μάσκα πολύ χαμηλά και καλύπτει μόνο το πρόσωπό σου, τότε κάνεις δεδομένα λάθος χρήση της μάσκας.

Σκέψου ότι αν δεν καλύπτεις την μύτη σου αφενός μπορείς να εισπνεύσεις τα μικρόβια και τα σταγονίδια, ενώ εάν υπάρχει περίπτωση να έχεις τον ιό και να μην το γνωρίζεις, με ένα σου φτέρνισμα κινδυνεύουν όλοι όσοι βρίσκονται γύρω σου.

Pexels#2 Η μάσκα σου ακουμπάει το σώμα ή τα πράγματα σου

Αν τα ρούχα σου ή αλλά πράγματα τα οποία έχεις πάνω σου υπάρχει περίπτωση να έχουν πάνω τους τον ιό κι εσύ ακουμπήσεις τη μάσκα σου πάνω τους, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις τη μάσκα σε ένα ασφαλές σημείο μέχρι να τη φορέσεις και στη συνέχεια να την βγάλεις σωστά και να την πετάξεις. Σε καμία περίπτωση μην κυκλοφορείς έχοντας την μάσκα στον λαιμό σου!

Η μάσκα που απαγορεύεται κι αυτές που μας προστατεύουν καλύτερα

#3 Έχεις τη μάσκα πολύ μακριά απ’ το πρόσωπό σου

Όταν φοράς μια χειρουργική ή homemade μάσκα, φυσικά δεν γίνεται να εφαρμόσει τέλεια στο πρόσωπό σου. Πάντα θα μένει ένα μικρό κενό. Όμως, στόχος σου είναι να την προσαρμόσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στη μάσκα και στο πρόσωπο ώστε μην είναι εύκολο να εισχωρήσουν τα μικρόβια αλλά ουτε και να εκτοξευτούν σταγονίδια εάν φταρνιστείς.

Unsplash/Mika Baumeister#4 Δεν καθαρίζεις σωστά την επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα

Εάν χρησιμοποιείς υφασμάτινη μάσκα, τότε φυσικά δεν την πετάς, αλλά την πλένεις. Θα πρέπει όμως να την πλένεις σωστά και καθημερινά. Ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών για το σωστό πλύσιμο της μάσκας ενώ μπορείς επίσης να την βάζεις για λίγη ώρα σε βραστό νερό. Σε κάθε περίπτωση, μην αμελείς να την καθαρίζεις και ποτέ μην την βάλεις δεύτερη φορά πριν την πλύνεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Ο τρόπος για να βάλεις και να βγάλεις σωστά τη μάσκα

Το άρθρο 4 συχνά λάθη που κάνεις με την προστατευτική μάσκα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα