Κορονοϊός: 38 νέα κρούσματα | 228 συνολικά σ’ όλη την Ελλάδα

18:28 14/3/2020 - Πηγή: iPop
| 228

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται συνεχώς και στην Ελλάδα. Νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας. 

38 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Τα κρούσματα στην Ελλάδα

αγγίζουν συνολικά τα 228.

Όπως είπε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, τα περισσότερα από αυτά τα νέα κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από τα 228 κρούσματα, τα 22 είναι «ορφανά», νοσηλεύονται 57 ασθενής, οι 5 είναι διασωληνομένοι, έχουν δοθεί 8 εξιτήρια σε ασθενείς. Όσον αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα. Συνολικά έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Τόνισε, ακόμα, πως δεν συστήνεται έλεγχος σε ασυμπτωματικούς και πολίτες με ήπια συμπτώματα, ενώ θα υποστηριχθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση για χρόνια ασθενής με πνευμονία. Ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για υγειονομικό υλικό είναι επιβεβλημένες για αυτούς τους ασθενείς. Τα ΜΜΜ θα πρέπει να λειτουργούν με κατά το δυνατόν λιγότερο συνωστισμό, μιας και η αποφυγή συνωστισμού είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ συνέστησε ψυχραιμία.

Να θυμίσουμε πως οι νεκροί από κοροναϊό στην Ελλάδα είναι πλέον τρεις. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου ανακοινώθηκε και τρίτος θάνατος λόγω κοροναϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 67χρονο, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο της Ζακύνθου. Ο δεύτερος θάνατος που επίσης, σημειώθηκε σήμερα το πρωί είναι ένας 90χρονος άνδρα, ο οποίος είχε νοσήσει και νοσηλευόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από τις 11 Μαρτίου.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Τι κλείνει και τι λειτουργεί λόγω κορονοϊού

Τα μέτρα έγιναν πιο αυστηρά προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Έτσι, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα με απαγορεύσεις, μέτρα πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα που δείχνουν όμως πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

Από σήμερα Σάββατο, λοιπόν, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery και take away, οι βιβλιοθήκες, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα αισθητικής.

Πολύ περισσότερο αναμένεται να κλείσουν και τα πρακτορεία τυχερών παιγνίων καθώς και τα πάρκα αναψυχής.

Την ίδια στιγμή κλείνουν κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μασάζ, οίκοι ανοχής και κέντρα τατουάζ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) καταστήματα λιανικού εμπορίου και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα για ΜΜΜ και πτήσεις μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Photo: EUROKINISSI

Το άρθρο Κορονοϊός: 38 νέα κρούσματα | 228 συνολικά σ’ όλη την Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα