Κόντρα στον κοροναϊό τα καρναβάλια της χώρας

19:44 1/3/2020 - Πηγή: iPop

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί στα επτά κι ενώ η ανησυχία πολλών αυξάνεται, τα καρναβάλια παρά τον κοροναϊό συνεχίζονται. 

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε προβεί μερικές μέρες πριν σε σχετική ανακοίνωση για την ακύρωση όλων των καρναβαλιών για προληπτικούς λόγους έπειτα από τα τρία πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο,

οι λάτρεις του καρναβαλιού τον παράκουσαν και τήρησαν τα έθιμα. Πραγματοποιήθηκαν τα καρναβάλια παρά τον κοροναϊό και την απόφαση του υπουργού Υγείας.

Στην Πάτρα οι καρναβαλιστές έδωσαν τον παρόν και τήρησαν το καθιερωμένο τους ραντεβού, παρά την ακύρωση των παρελάσεων. Κατευθύνθηκαν στο κέντρο περνώντας από την οδό Γούναρη, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν αισθητές σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Το κάλεσμα έγινε μέσω sms και αναρτήσεων στα social media από τους καρναβαλιστές που έγραφαν χαρακτηριστικά πως “η καρναβαλική βαβούρα είναι έτοιμη. Το ραντεβού είναι στην πλατεία Ομονοίας στις 14:00”. Ωστόσο, δεν υπήρξε αναρχία και πανικός.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Πατρινοί Καρναβαλιστές, στέλνοντας μήνυμα πως το Πατρινό Καρναβάλι δεν φοβάται τον κοροναϊό. Οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων έβγαλαν την αναμνηστική τους φωτογραφία στο Δημοτικό Θέατρο λίγο πριν ξεκινήσει το ξεφάντωμα στους δρόμους της πόλης.

Στο Ρέθυμνο μαζεύτηκαν, επίσης, πολλοί λάτρεις του καρναβαλιού, οι οποίοι παρέλασαν, φορώντας τις αποκριάτικες στολές τους. Το πρωί συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο του Ρεθύμνου, στο ύψος του άγνωστου στρατιώτη και ξεφάντωσαν, χωρίς να έχουν τον ιό στο μυαλό τους.

Αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα | Ποια τα νοσοκομεία αναφοράς; 

Ο καλός καιρός ήταν φυσικά σύμμαχος όλων των καρναβαλιστών, που ήταν λιγότεροι προφανώς από άλλες χρονιές, όμως δεν ήταν και λίγοι αυτοί που συγκεντρώθηκαν παρά τον κοροναϊό. Μπορεί, βέβαια, οι παρελάσεις να μην έγιναν όπως τις ήθελαν και οι εκδηλώσεις να μην ήταν εντυπωσιακές, όμως οι λάτρεις του καρναβαλιού δεν δίστασαν να πάνε κόντρα στον κοροναϊό που έχει χτυπήσει και την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι του μουσείου του Λούβρου κράτησαν κλειστό το μουσείο, ζητώντας μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό, αφού στη Γαλλία τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 100.

Διάβασε ακόμα:

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα θα διευκολύνει τον χαρταετό;

Photo: Unsplash/ Eugene Zhyvchik

Το άρθρο Κόντρα στον κοροναϊό τα καρναβάλια της χώρας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα