5 χρήσεις του μηλόξυδου που δεν γνώριζες και θα κάνουν πιο απλή την καθημερινότητά σου!

10:00 27/9/2020 - Πηγή: iPop

Είναι γνωστό από την αρχαιότητα ως φάρμακο και είδος διατροφής, αλλά αν το χρησιμοποιείς μόνο στο μαγείρεμα κάνεις λάθος, γιατί αυτές οι χρήσεις του μηλόξυδου είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές.

Το μηλόξυδο είναι μπαλαντέρ τόσο για την ομορφιά όσο για την υγεία σου. Έχει τόσες διαφορετικές εφαρμογές και όσο ανακαλύπτουμε πόσο ωφέλιμο είναι τόσο είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να έχουμε πάντα ένα μπουκάλι στο ντουλάπι.

Οι χρήσεις του μηλόξυδου που θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο απλήΔιώχνει τις δυσάρεστες οσμές: Μυρίζει το σπίτι από το μαγείρεμα; Ρίξε το μηλόξυδο σε ένα ρηχό μπολ
και τοποθέτησέ το όπου η οσμή είναι εντονότερη. Άφησέ το για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται μέχρι να εξαφανιστεί η μυρωδιά.«Φουντώνει» τον κήπο σου: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα (ιδιαίτερα σε φυτά που αγαπούν τα οξέα, όπως οι θάμνοι βατόμουρου και αζαλέες) και επίσης να σώσει τα φυτά σου από αρρώστιες. Ρίξε άμεσα στο χώμα των μολυσμένων περιοχών αναμειγνύοντας 280 γραμμάρια μηλόξυδο (με 5% οξύτητα) με 10 λίτρα νερού.Κρατά μακριά τους ψύλλους: Για τους τετράποδους φίλους σου, εμπιστεύσου το μηλόξυδο ως λύση. Αραίωσέ το με νερό (ένα μέρος από το καθένα) και τρίψε το μείγμα στη γούνα τους.Ανακουφίζει το καμένο δέρμα: Πρόσθεσε περίπου ένα φλιτζάνι στην μπανιέρα και θα βοηθήσει να φύγει πιο γρήγορα το έγκαυμα.Απαλύνει τις μελανιές: Οι μωβ-μπλε αποχρώσεις θα περιοριστούν με το μηλόξυδο λόγω των της αντι-φλεγμονώδων ιδιοτήτων τους.Εxtra χρήσεις του μηλόξυδου!

Σου έχουμε ήδη πει πώς το μηλόξυδο μπορεί να λευκάνει τα δόντια σου, αλλά και να διώξει την πιτυρίδα. Δοκίμασέ τα!

Το μηλόξυδο είναι θαυματουργό και καλό θα ήταν να μην ξεχνάς να το χρησιμοποιείς, τόσο στην κουζίνα σου, όσο και γενικά και σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς σου. Μην ξεχνάς, ακόμα, πως οι ιδιότητές του είναι ιδιαίτερα ευεργετικές, αφού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κάλιο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 χρήσεις του μηλόξυδου που δεν γνώριζες και θα κάνουν πιο απλή την καθημερινότητά σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα