Κοινό μήνυμα Μέρκελ- Νταβούτογλου για το προσφυγικό

20:35 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Συμφωνία στις απόψεις τους φαίνεται πως έχουν η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησής τους την Παρασκευή.

Τι είπε η Α. Μέρκελ;

«Πρέπει να συνεχιστεί η ανέγερση hotspots στην Ελλάδα και στην Ιταλία και να εφαρμοστούν αυτά τα οποία έχουμε θέσει ως στόχους στην Ευρώπη. Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε την αποφασιστικότητα της τουρκικής κυβέρνησης να κάνει

ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μειώσει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών. Έχουμε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήδη μια συμφωνία επανεισδοχής και η Τουρκία δήλωσε την προθυμία να δει τα πράγματα λιγότερο γραφειοκρατικά. Θα ανταλλάξουμε και τους αριθμούς και τις στατιστικές σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση».

Για τα σημερινά θύματα των ναυαγίων και την φύλαξη των συνόρων:

Δεν μπορεί η παρανομία στο Αιγαίο να είναι μόνιμη, αλλά θα μετατραπεί σε νομιμότητα. Τότε θα μπορέσουμε να λύσουμε βήμα-βήμα τα προβλήματα

Τι είπε ο Α. Νταβούτογλου;

«Είναι σημαντικό η ΕΕ με την Τουρκία να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση από κοινού, καθώς η Τουρκία δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της όλο το βάρος. Όσο ο Άσαντ μένει στην Δαμασκό, κανένας Σύρος δεν θέλει να επιστρέψει».

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον στου Β. Πούτιν για τη στάση σου απέναντι στο συριακό και τα προβλήματα που δημιουργεί.

Αξίζει να τονιστεί πως στις 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί μια διάσκεψη δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο και μέσα στον ίδιο μήνα θα διεξαχθεί η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής με θέμα την προσφυγική κρίση.

The post Κοινό μήνυμα Μέρκελ- Νταβούτογλου για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα