Καταπολεμήστε αποτελεσματικά τις παιδικές αλλεργίες

19:20 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Οι παιδικές αλλεργίες απασχολούν συχνά πολλούς γονείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα, παρουσιάζοντας ιδιαίτερη έξαρση την άνοιξη και το καλοκαίρι. Κάθε παιδί έχει τις ίδιες πιθανότητες να αναπτύξει αλλεργίες, με τις πιθανότητες να αυξάνονται εφόσον προέρχονται από οικογένειες με ιστορικό αντίστοιχων αλλεργικών αντιδράσεων.

Ένα παιδί που βήχει ή φτερνίζεται πολύ, που αναπτύσσει συχνά εξανθήματα και παραπονιέται για έντονη φαγούρα, ή που υποφέρει από έντονους πόνους στο στομάχι, ναυτίες και κράμπες έπειτα από

την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, μπορεί να έχει αλλεργίες.

Ο έγκαιρος εντοπισμός των παιδικών αλλεργιών, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής του παιδιού σας, θα μειώσει τις χαμένες ημέρες στο σχολείο και θα σας βοηθήσει να επενδύσετε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε με τα παιδιά σας με ποιοτικό και εποικοδομητικό τρόπο.

Τα συμπτώματα των αλλεργιών στα παιδιάΕξανθήματα ή κνίδωση του δέρματος (ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα)Δυσκολία στην αναπνοή (άσθμα)Φτέρνισμα, βήχας, καταρροή ή φαγούρα στα μάτιαΣτομαχικές διαταραχέςΤι μπορεί να πυροδοτήσει μια αλλεργική αντίδραση στα παιδιάΣε εξωτερικούς χώρους: η γύρη των δέντρων, η γύρη των φυτών, τσιμπήματα εντόμωνΣε εσωτερικούς χώρους: το τρίχωμα των κατοικίδιων, ακάρεα σκόνης, μούχλαΕξωτερικοί παράγοντες: ο καπνός του τσιγάρου, τα αρώματα, το καυσαέριο στην ατμόσφαιρα από τις εκπομπές των αυτοκινήτωνΤρόφιμα: τα φιστίκια, τα αυγά, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Αν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει κάποια αλλεργία, φροντίστε να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν αλλεργιολόγο. Ξεκινήστε να κρατάτε ένα ημερολόγιο, καταγράφοντας τι συμπτώματα παρουσιάζει το παιδί σας και τι νομίζετε ότι τους τα προκαλεί.

photo:acai.org

The post Καταπολεμήστε αποτελεσματικά τις παιδικές αλλεργίες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα